INDIJSKA KUHINJA

VIDEO: KOLIKO BISTE JOJ GODINA DALI? Atraktivna kuharica izgleda barem 15 godina mlađe nego što jest: 'Reći ću vam svoju tajnu...'

 Facebook

Sjajnu kosu i lice bez bora ima malo koja njezina vršnjakinja pa čak i neke 30-godišnjakinje mogle bi joj pozavidjeti na mladolikosti.

Naime, na vanjštini 51-godišnje kuharice Anjule Devi vidi se jako malo znakova starenja, a ona sama tvrdi kako nikada nije uzimala tablete.

Stoga je svoje tajne dobrog zdravlja i svježeg izgleda odlučila podijeliti s ostalim ženama.

Anjula, koja je počela kuhati sa svojim ocem kada je imala 10 godina, vodi svoju vlastitu Indijsku školu kuhanja i catering koji su posvećeni promociji tradicionalne indijske kuhinje u Velikoj Britaniji. Ova šefica kuhinje koja je odrasla u engleskom Southallu ima vlastiti asortiman proizvoda pod imenom Route 207, koji je nazvala po autobusu s kojim su ona i njezina obitelj išli u nabavku začina, svježe ribe i povrća na Shepherd’s Bush tržnicu.

- Indijska kuhinja slabo je zastupljena, a i nema baš veze s tradicionalnom. Postoji puno recepata, kombinacija i sastojaka koji su potpuno zanemareni, zajedno sa svim njihovim zdravstvenim beneficijama. Volim kuhati svježe povrće i pazim da ne koristim umjetna bojila i konzervanse - kazala je Anjula koja želi što više ljudi inspirirati i navesti da počnu kuhati finu, zdravu hranu, kao što je to njezin otac činio prije mnogo godina.

Anjula je zato odlučila podijeliti sedam sastojaka tradicionalne indijske prehrane koji će začiniti vaše obroke, a možda vam i promijeniti život.

Ove bi začine, napominje, svakako trebali unijeti u svoju kuhinju: kumin, korijander, sjeme smeđe gorušice (senfa), kašmirski čili, kurkuma, kineski cimet (kasija) i zeleni kardamom.

- Ja sam živi dokaz da će vas ovi začini držati mladolikima, iako to ne volim isticati - kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:17