SVE ZA DOBROBIT DJETETA

VIDEO: ODLUKA OVE MAJKE IZAZVALA JE ŽESTOKE RASPRAVE Još uvijek doji kćer koja ima šest i pol godina i prestat će tek kad dijete odluči

 Screenshot

Kćer Denise Sumpter najstarije je poznato dijete u Velikoj Britaniji koje još uvijek pije majčino mlijeko. Ponosna majka ima poseban odnos sa svojom kćerkom Belle koja ima šest i pol godina i još uvijek je doji.

Belle traži majčine grudi kad je umorna ili kad joj jednostavno fali zagrljaja i nježnosti. Ponekad je to nekoliko puta dnevno, a ponekad jednom ili dvaput tjedno, ali vrlo često joj se pridruži i 18-mjesečni brat Beau.

44-godišnja Denise, koja ima doktorat iz povijesti i s obitelji živi u Islingtonu u Londonu, kaže da će Belle sama odlučiti kad će prestati: ‘Dojit ću Belle dok god ona to bude tražila i ne znam koliko će to još dugo biti. Istu ću stvar napraviti i s Beauom jer ne mislim da u tome ima nešto čudno. Hranim i jedno i drugo dijete kad to zatraže.’

Belle je jedna od najviših djevojčica u razredu i vrlo je rijetko bila bolesna. Denise to pripisuje majčinom mlijeku, a kćer joj je osim toga talentirana violinistica i jedna od najboljih učenica u razredu.

‘Imam dvoje zdrave, pametne i samouvjerene djece i čvrsto vjerujem da imaju puno koristi od majčinog mlijeka. Što se mene tiče, dojenje mi nije ni na koji način uništilo grudi niti je utjecalo na moj seksualni život. Štoviše, štiti me od raznih oblika karcinoma i mogu jesti koliko hoću da se ne udebljam’, rekla je Sumpter za britanski Mirror .

U odluci je uvelike podržava suprug, 47-godišnji Jules Deering, a Denise dodaje: ‘Puno je stvari koj i ja dobivam od toga - mirnu, sretnu djecu, ali sa sigurnošću mogu reći da to radim zbog dobrobiti djece. Kad Belle prestane tražiti mlijeko, bit ću žalosna, ali to je normalno. Ispadaju joj mliječni zubi i mislim da je neću još dugo dojiti.’

Reakcije na tu njezinu odluku su razne - neki je podržavaju, neki je osuđuju, no više ne dobiva komentare stranaca jer ne doji u javnosti.

‘Belle razumije da ne piju svi majčino mlijeko dugo koliko ona, ali ponosna je na to. U igri se pretvara da doji svoje lutke. Neki dan je Beau na igralištu pronašao igračku bočicu i nije imao pojam što je to. Bila sam jako ponosna’, zaključila je Denise.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:46