BAKA BRINE O NJEMU

VIDEO: PRIČA KOJA LOMI SRCE Dejana (11) je napustila majka i povela njegovu mlađu sestru. Našao ju je na Facebooku, ali mu nije odgovorila...

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 15.11.2019. u 10:49

Screenshot/Provjereno

 

Ekipa Provjerenog donosi priču o dječaku Dejanu (11), koji u kućici od dvadesetaka kvadrata živi s bakom, djedom i tatom.

Pješači do škole dva kilometra po asfaltu i još tri kilometra po makadamu jer do njihovog doma ne vozi autobus. Majka ga je napustila prije nekoliko godina i sa sobom povela onoga koga on najviše voli – njegovu mlađu sestru.

Kaže da na nju misli svaki dan...

Našao ju je na Facebooku i poslao joj je zahtjev za prijateljstvo. Nije prihvatila.

"Znao sam kako će biti pa se zato nisam nikako osjećao", iskren je dječak.

 

Kada živiš u jednom od zaselaka u Donjim Agićima, prvi ti susjedi, kaže Dejan, nisu ljudi nego životinje.

Tata i djed rade u rudniku i više su na poslu nego kod kuće. Tata inače spava u kućici pokraj, koja je nekada bila štala. Dejan i baka noću dijele isti kauč. Zbog bolnih nogu ona ionako spava sjedeći pa kaže da im nije tijesno. Dejanu je zapravo više mama nego baka.

 

Ona koja ga je rodila ostavila ga je prije više od četiri godine. Jedno je jutro uzela njegovu mlađu sestru i samo otišla. Što bi joj rekao da je vidi, iskreno dječji priznaje da nema pojma, ali bi je zamolio da mu vrati sestru.

Zašto je mama otišla, i to na takav način, ne zna. Zna da žive negdje u okolici, ali ne i gdje točno.

Milan, Dejanov trener karatea, i sam otac dvojice dječaka, s kolegom Vladom odlučio je pokrenuti akciju kako bi se pomoglo Dejanu.

''Krajnji je cilj da on za Božić bude u svojoj kući. To je nekakav moto naše akcije'', kaže Vladislav. Na zemljištu bliže školi žele Dejanu i obitelji kupiti montažnu kuću i to bi bio dom u kojem krevet više ne bi morao dijeliti s bakom, u kojem bi imao vlastitu sobu, piše Dnevnik.hr.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo