UKOČENI PRED KAMERAMA

VIDEO: PROFESIONALNI FOTOGRAF DONOSI 7 SAVJETA ZA SAVRŠEN SELFIE Najvažnije je opustiti se i nasmijati, evo kako to postići bez napora

 
 Profimedia, Alamy

Profesionalni fotografi jako dobro znaju kako opustiti osobu kad rade portrete i kako joj pomoći da djeluje prirodno. Međutim, kad ljudi sami snimaju selfieje, tu ima svega i svačega, a lica su vrlo često ukočena i neprirodna.

Francuski fotograf Mathieu Stern odlučio je zato podijeliti svoje znanje i pomoći potencijalnim manekenima i manekenkama da postignu prirodan osmijeh, piše Fstoppers. Ovo je njegovih sedam savjeta koji bi vam, po njegovim riječima, trebali koristiti svaki put kod snimanja portreta, bilo profesionalnih bilo selfieja.

Zatvorite oči

Ako se osjećate nervozno ili nemirno, zatvorite oči na nekoliko sekundi i pokušajte se opustiti. Duboko dišite kratko vrijeme, a potom ponovno otvorite oči. Osjećat će se smirenije, a osmijeh će tako biti prirodniji.

Nemojte govoriti ‘sir’ ili ‘cheese’

Prema Sternovo mišljenju ova metoda može upaliti samo na dječjim rođendanima. Ako pozirate za fotografiju, recite ‘money’ (novac, engl.) što je stari holivudski trik. Navodno se pri izgovaranju te riječi usne pomiču tako da osmijeh izgleda prirodnije. Ili jednostavno pomislite na hrpu novca, i to bi moglo izmamiti prirodni osmijeh na lice.

Opustite lice i čeljusne mišiće

Na licu se uvijek vidi kaad je čovjek nervozan. Koncentrirajte se na lice i čeljusne mišiće pa uzmite koju sekundu i svjesno ih opustite. Prirodni će osmijeh onda doći sam od sebe.

Mislite na nešto što vas veseli

Ovo je jedan od najstarijih trikova za prirodni osmijeh. Dok pozirate, razmišljajte o ljudima ili stvarima koje vas čine sretnima. Mathieu je otkrio da jedan od njegovih najčešćih modela pomisli na sladoled ili pse jer joj to uvijek izmami osmijeh na lice.

27 April 2016

Kim Kardashian pictured in this celebrity social media photo!, Image: 282765670, License: Rights-managed, Restrictions: For content licensing please contact:
Xposure Photos
pictures@xposurephotos.com
 44 (0) 208 344 2007, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos
Profimedia, Xposurephotos
Kim Kardashian

Budite šašavi

Jedan od najboljih načina za opuštanje je humor. Budite šašavi nakratko, glupirajte se, proizvodite razne zvukove usnama, zaplešite neki blesavi ples ili zapjevajte nešto van tonaliteta. Napravite što god će vas nasmijati. Tako ćete se opustiti i prestati razmišljati o kameri.

Zamislite da je iza fotoaparata netko tko vam je simpatičan

Kao i u slučaju zamišljanja nečega što vas veseli, jednako tako iza kamere možete zamisliti osobu koja vas veseli. To može biti bilo tko. Mathieu kaže, kad se on ne osjeća opušteno, pomisli na Spužva Boba Skockanog pa očito i fiktivni likovi dolaze u obzir.

Zamolite fotografa da ispriča vic

Ako trebate poticaj za osmijeh, vic je uvijek dobar odabir. Možete zamoliti fotografa ili sami ispričati vic, kako god vam je lakše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:35