PONOVNO ROĐEN

VIDEO: ZASTRAŠUJUĆA NESREĆA OSTAVILA GA JE BEZ LICA Heroj spasio život kolegi, a transplantacija je njemu spasila život

 Facebook

Bivši je vojnik završio s teškim ozljedama lica nakon prometne nesreće u kojoj je herojski spasio kolegici život. Zahvaljujući novim tehnologijama i operativnim zahvatima vojniku je u potpunosti rekonstruirano lice što mu je, kaže, promijenilo život.

Mitch Hunter je 2001. godine doživio stravičnu nesreću u kojoj je izgubio lice i nogu. Vozio se u automobilu koji se zabio u dalekovod, prenosi Huffington Post .

Pritom je Hunter uspio odgurnuti i izbaciti suputnicu iz automobila, a samog ga je treslo 10.000 volta oko pet minuta.

Zbog toga je muškarac iz Indiane ostao neprepoznatljiv, a ljudima je često, kad bi ušao u prostoriju, bilo neugodno.

‘Zamislite da uđete u neku prostoriju i padnete, a svi to primijete. Tako je meni bilo svaki put kad bih došao negdje jednostavno zbog toga kako sam izgledao’, rekao je za Wish TV .

Hunter je nakon toga tonuo u depresiju, no život mu se promijenio 2011. Postao je treća osoba na svijetu kojoj je napravljen zahvat transplantacije lica.

Operacija je trajala 14 sati, a Hunter je dobio novi nos i očne kapke, kao i mišiće i živce kako bi mogao normalno micati licem.

Nakon pet godina konačno je progovorio o transformaciji koju je proživio: ‘Osjećam se zdravo kao kad sam imao 21 godinu. Osjećam se odlično.’

Ovaj 35-godišnjak danas ima normalan život, a vrijeme uglavnom provodi sa sinom i više mu nije neugodno izlaziti u javnost.

Lice mu je osjetljivo na dodir i raste mu brada. Osjeća vrućinu, bol i poljupce. Unatoč psihičkoj i emotivnoj boli koju je prošao, ipak se smatra sretnikom. Dvaput godišnje i dalje ide na preglede i ‘popravke’, ali to ga ne sprečava da uživa u životu.

‘Volio bih poručiti ljudima da ne brinu za sitnice - živite život. Recite ljudima koje volite da ih volite jer nikad ne znate kad vam se ta prilika može oduzeti’, kaže Hunter.

Sve o njemu možete saznati na njegovom profilu na Facebooku i YouTubeu .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:57