ONI VOLE NOSITI KRZNO

Vlatka i Mia ‘najokrutnije’ poslije Modnoga mačka

Na prvom mjestu liste najokrutnije odjevenih našao se Marko Grubnić, kojega se u određenim krugovima smatra stilistom, a u nošenju oderanih životinja u stopu ga slijede Vlatka Pokos i Mia Begović
 Damjan Tadić/Cropix

ZAGREB - Prijatelji životinja sastavili su listu “najokrutnije” odjevenih hrvatskih “celebrityja” koji svojim odijevanjem, tvrde, pokazuju ekološku neosviještenost i nedostatak suosjećanja prema lisicama, zečevima, nerčevima, činčilama, psima, mačkama i ostalim životinjama uzgojenima, ulovljenima, mučenima i ubijenima zbog mode i glamura. Na prvom mjestu liste najokrutnije odjevenih našao se Marko Grubnić, kojega se u određenim krugovima smatra stilistom, i koji sebe naziva Modni mačak.

- Modni, ili bolje rečeno Okrutni mačak, koristi svaku prigodu da promovira životinjsko krzno, istodobno ističući tobožnju ‘ljubav’ prema životinjama. Okrutnog mačka u nošenju oderanih životinja u stopu slijede Vlatka Pokos i Mia Begović - tvrde aktivisti za prava životinja. Za razliku od navedenih desetero osoba, mnoge poznate osobe u svijetu i u Hrvatskoj, tvrde u udruzi, prepoznale su osobnu odgovornost u promicanju svijesti kako se moda i ljepota ne dokazuju preko tuđe kože.

Marko Grubnić i Mia Begović, pak, smatraju da je njihovo pravo da nose krzna jednako pravima onih koji ih iz određenih razloga ne žele nositi, pa ako oni ne nameću svoje mišljenje drugima, ne bi ga ni drugi trebali nametati njima.

- Udruga za zaštitu životinja koja sastavlja tzv. "crne liste" nas "ozloglašenih" nositelja životinjskog krzna po meni bi bila vjerodostojna samo ukoliko bi njihova djela govorila više od riječi, a to znači da prestanu konzumirati životinje po pitanju hrane, nošenja kožne odjeće, obuće i svega ostalog što dobivamo od životinja ili općenito svega što koristimo iz prirode - zaključio je Marko Grubnić. Ravnodušna prema listi je i glumica Mia Begović

-Zanima me znaju li Prijatelji životinja da je salata i svo povrće općenito, koje oni konzumiraju, puštalo suze i znoj kada je ubrano, a kada oni zarade za svoju prvu bundu, neka je ne kupe. Stavljanje moje kćeri na listu je potpuni idiotizam jer ona uopće ne nosi pravo krzno - izjavila je Mia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 14:25