VAŽNIJE OD SVEGA

ZA USPJEH U ŽIVOTU POTREBNA VAM JE SAMO JEDNA OSOBINA Znanstvenici tvrde da je tu osobinu vrlo jednostavno steći

 Screenshot

Težite li uspjehu (a tko ne teži?) u životu, bilo profesionalnom, bilo privatnom, razveselit će vas vijest da su znanstvenici otkrili najvažniju osobinu koju morate posjedovati - savjesnost. Ako posjedujete tu osobinu, onda se samo morate potruditi i izbrusiti je do kraja.

Osim toga, uz savjesnost nisu pronašli nijednu negativnu osobinu koju bi vezali, piše magazin Time , a pozitivne osobine koje ta jedna obuhvaća bile bi - učinkovitost, organiziranost, urednost i sistematičnost.

Drugim riječima, biti savjestan zapravo znači biti temeljit, pažljiv i oprezan, a istovremeno uključuje želju za obavljanjem zadataka.

Savjesnost je vrlina koja se manifestira kroz spomenute karakteristike, a podrazumijeva i disciplinu, pažljivost, promišljenost, sposobnost organizacije, pažljivo promišljanje prije djelovanja i ambiciju.

Upravo se kod savjesnih ljudi najbolje može predvidjeti poslovni uspjeh. No, ne radi se samo o poslu - djeca visoke savjesnosti imaju bolje ocjene u školi i na fakultetu, rjeđe su involvirani u kriminal i duže su u braku. Osim toga, navodno i dulje žive, imaju niži krvni tlak i manju vjerojatnost da obole od Alzheimerove bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:32