OMOGUĆAVA ZAGREBPARKING

ZAGREB DIGITAL CITY LIFE - VIDEO: Čak 193 sata godišnje provedemo u automobilu. Otkrivamo kako izbjeći gužve uz pomoć novih tehnologija

Mobilne tehnologije i aplikacije potpuno su promijenile način na koji radimo, putujemo, krećemo se kroz grad, komuniciramo, zabavljamo se. Zagrebparking i Jutarnji vjeruju u nove tehnologije koje čine život jednostavnijim, i zato uz novu aplikaciju ZgPark više nije potrebno plaćati naknadu od 89 lipa, a parking se plaća brže i jednostavnije. A ako se svaki radni dan parkirate dva sata u bilo kojoj zoni u Zagrebu - u godinu dana uštedjet ćete 445 kuna uz ZgPark aplikaciju. Taj je novac dosad odlazio s vašeg računa kao naknada za SMS parking, a sada je to napokon ukinuto. U specijalu Zagreb Digital City Life istražujemo kako su mobilne aplikacije olakšale svakodnevicu u gradu.
 Getty Images/iStockphoto

U prosjeku svake godine provedemo približno 193 sata u našem automobilu u prometu. Prema podacima Numbea, digitalne platforme s jednom od najvećih svjetskih baza podataka o gradovima, u Zagrebu više od 50% građana svakog jutra odlazi na posao ili u školu motornim vozilom, a 44% provede barem 58 minuta u automobilu u radnom danu. Jasno je zašto je bolje skratiti vrijeme koje provodimo u automobilu, istraživanje American Journal od Preventive Medicine pokazalo je da se ljudi koji svakodnevno putuju automobilima u razdoblju od pet godina udebljaju dvostruko više od onih koji koriste druga prijevozna sredstva.

Kako skratiti vrijeme koje provodimo u automobilu u prometu – uz pomoć novih tehnologija i mobilnih aplikacija koje su usmjerene na potrebe ljudi? Rješenja pogledajte u video serijalu Zagreb Digital City Life u kojem istražujemo kako mobilne tehnologije i aplikacije olakšavaju svakodnevni život u gradu.

SKINI ZGPARK APLIKACIJU I UŠTEDI NOVAC I VRIJEME


Projekt Zagreb Digital City Life napravljen je u produkciji Native Ad Studija Hanza Medije i Zagrebparkinga, u skladu s najvišim standardima Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2022 09:24