ČEKA VAS PRAVA ČAROLIJA

ZAPLEŠITE BALET S 'VELIKIM' DINKOM BOGDANIĆEM! Naš cijenjeni koreograf amatere će naučiti i koracima iz slavnoga 'Orašara'

 
Dinko Bogdanić i Edita Cebalo
 Plesni studio Edite Cebalo

Naš proslavljeni plesač i koreograf Dinko Bogdanić odlučio je, prvi put u životu, voditi satove rekreativnog baleta. S amaterima, zaljubljenicima u balet, odradit će dva sata, oba u studiju svoje stare prijateljice Edite Cebalo, u zagrebačkoj Medulićevoj ulici. Bogdanić kaže kako mu je žao što tijekom vlastite karijere zbog obveza nikad nije imao ni vremena održati sat za rekreativce i zato se raduje što sad to može napraviti.

- Odazvao sam se molbi moje prijateljice Edite Cebalo, koja je došla na ovu ideju sa željom da sat bude poklon osobama koje vole baletnu umjetnost, u mladosti su željele plesati balet, ali nisu mogle ostvariti svoj san. Raduje me što ću upoznati divnu grupu entuzijasta koji vole posvetiti svoje slobodno vrijeme upoznavanju svoga tijela kroz baletnu tehniku - istaknuo je Bogdanić, koji o rekreativcima ima samo najbolje mišljenje. Oni su, kaže, vjerna publika koja prati klasične baletne predstave.

U planu su dva klasa - odrasli početnici (koji imaju malo ili nimalo iskustva s baletom) s Bogdanićem u dvorani u Medulićevoj zaplesat će 9. prosinca, dok će napredni plesati 16. prosinca, oba puta u 10 sati. Svaki će trajati sat i pol vremena, a osim vježbi na štapu i sredini, Bogdanić će pripremiti i malu koreografiju iz "Orašara", koju će plesači naučiti. Sudjelovanje u satu stoji 40 kuna, a svi koji žele doći mogu se prijaviti preko Facebook eventa, stranice studija, telefonski na 099 689 9179 ili direktno u Medulićevoj ulici. Broj sudionika je ograničen, pa je zato važno rezervirati svoje mjesto.

Plesni studio Edite Cebalo

- Nadam se da će oni koji dođu na ove satove naučiti kako profesionalni baletni plesači održavaju svoju tjelesnu kondiciju te istovremeno zadovoljiti svoje želje da se rasplešu kao profići - dodaje Bogdanić.

Edita Cebalo, vlasnica najstarijeg plesnog studija u Zagrebu, kaže kako polaznike čeka prava čarolija. Najprije zato što je, sigurna je, svakom rekreativnom plesaču čast raditi pod budnim okom ovako uglednog pedagoga. No Edita je otišla i korak dalje - angažirala je, naime, korepetitora, koji će plesače pratiti na klaviru. U studijima diljem Zagreba to nije slučaj - uvijek se pleše na snimku glazbe i malokad je ona izvedena uživo, što će sigurno doprinijeti čarobnom ozračju.

- Upravo je to ono što želim: blagdansko ozračje i čarobnu prašinu Vile šećera prosuti u našem studiju. Želim omogućiti našim balerinama, ali i svima koji vole plesati, da zaplešu pod stručnim vodstvom Dinka Bogdanića, našeg eminentnog plesnog čarobnjaka. Osjetiti se barem na trenutak pravom balerinom velika je želja i radost svakoga amatera, a mislim da će se tako osjećati svi koji dođu na naše radionice - zaključila je Edita Cebalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:54