JESEN VELIKE MAČKE

ZBOG PIRUŠKE POČEO LOV NA LEOPARDE! Hit sezone preplavio zagrebačke ulice, svi žele izgledati poput bivše menadžerice Agrokora na odlasku u pritvor

 

Piruška Canjuga, visokopozicionirana menadžerica u Agrokoru, rijetko se pojavljuje u javnosti. No kada su je prije točno tjedan dana nešto prije podneva ispred njezine obiteljske kuće na Tuškancu uhvatili blicevi fotoobjektiva dok je u pratnji supruga Zlatka Canjuge i odvjetnika Ante Nobila odvedena u istražni zatvor, gotovo preko noći postala je tema modnih krugova.

Sve zbog kaputića s leopard uzorkom.

U zagrebačkim high street trgovinama djevojke i dame pomamile su se za odjevnim komadima leopard uzorka kojih je u novim kolekcijama napretek. Kaputi, bundice, majice, košulje, tajice, traperice, šalovi, marame, kape, maskice za mobitel, pa čak i čarape - sve je leopardasto.

Mnoge trendseterice komentiraju besprijekoran izgled Piruške Canjuge. Ona je žena koja pazi na svaki detalj. Njezina frizura, make-up, odjevna kombinacija i modni dodaci uvijek su savršeno usklađeni. Pa čak i kada se spremila za zatvor. Gospođa Canjuga kaput leopard uzorka iskombinirala je s inače jednostavnom jednobojnom kombinacijom. Uz crne hlače, usku crnu majicu, crne gležnjače na petu i veliku crnu torbu odabrala je kaput crno-smeđeg divljeg uzorka koji je oživio inače dosadnu modnu kombinaciju.

- Njezina kombinacija crne s leopardom vrlo je elegantna. Kaputić s uzorkom samo daje akcent cijelom outfitu. Djeluje vrlo decentno i prikladno dnevnim varijantama. A ako na to ubacite još koju jaču boju, cijeli outfit postaje još smjeliji - komentira naša poznata dizajnerica Matija Vuica koja već godinama odijeva političare, glumce i celebrityje, pa joj iskustva s raznim uzorcima ne nedostaje.

Iako se nekada smatrao najkičastijim životinjskim uzorkom, čini se da leopard ove jeseni ponovno vlada trgovinama i modnim pistama. Nekim je ženama taj životinjski uzorak sastavni dio ormara, pa ga doživljavaju neutralnim, a drugima je velik iskorak i izazov. No voljeli ga vi ili ne, leopard uzorak ove je sezone najpopularniji i viđat ćete ga na svakom koraku. A to zna i Piruška Canjuga, koja očito prati modne trendove.

Ulični šik

- Uzorak velikih mačaka definitivno je in ove sezone, no kada se previše koristi u nekom razdoblju, ubrzo svima dosadi i postaje uzorak koji se ne nosi rado. No zasad je vrlo popularan. Dolce&Gabbana u svakoj svojoj kolekciji ima taj uzorak, a sada su ga i drugi dizajneri doveli na modne piste na bluzama, kaputima, torbama, cipelama... K tome, iznimno je prisutan i u high street modnim trgovinama - zaključuje Vuica.

Uz kuću Dolce&Gabbana, koja u svojim kolekcijama rado kombinira leopard uzorak, komade sa životinjskim uzorkom u sitnoj ili većoj verziji na svojim su revijama prikazale talijanske modne kuće Prada i Moschino, a divlji uzorak može se pronaći i na komadima s potpisom Louis Vuitton. Leopard je prisutan na svim odjevnim predmetima, od kaputa i košulja pa sve do cipela i modnih dodataka. Michaels Kors ga je stavio na torbe, a Prada pak na cipele. Čak je i njemački model Heidi Klum gotovo cijelu svoju kolekciju za trgovački lanac Lidl presvukla u print leoparda. No s njim treba oprezno.

- Ne treba ga koristiti tako da sve, od glave do pete, bude leopard. Treba ga kombinirati s bojama. No ako je sam uzorak smeđe-crn, ne znači da ostatak odjevne kombinacije mora biti crn. Leopard uzorak fantastično funkcionira s tamnozelenom ili pak bojom ciklame. I sama imam mnogo stvari leopard uzorka. I kaput i torbu i cipele... Ali nikada ne kombiniram sve odjednom, jer bi to zaista bilo previše - ističe dizajnerica Matija Vuica.

Podvojena mišljenja

Leopard uzorak je oduvijek pomalo upitan te treba imati mnogo smisla za modu da bi se dobro ukomponirao u ostatak odjevne kombinacije. Ne stoji svakome i lako je zanijeti se i pretjerati s divljim odjevnim komadima, pa ga najčešće možemo vidjeti na detaljima poput remena, cipela ili torbice. Leopard je jedan od uzoraka koji kod nas uvijek izaziva podvojena mišljenja.

- Takav uzorak može biti popularan u svijetu, no kod nas će uvijek biti vezan uz look starleta jer naša kultura to ne može lokalno usaditi. Kod nas se točno zna što se kada nosi; zimi su svi u crnom i sivom, a ljeti u bijelom s malo šarenih detalja - zaključuje Slavica Josipović, urednica popularne stranice Style Zagreb i dodaje da se leopard uzorak kod nas rijetko nosi jer nikada nije imao status popularne tkanine. Rezerviran je samo za one koji gaje strast prema modi.

Mnogi drugi plaše se tog odvažnog printa s kojim ste svakako zamijećeni. To je zapravo prava šteta jer je leopard print vrlo jednostavan i efektan. Dolazi u nekoliko nijansa i oblika, a u principu se slaže sa svim bojama i materijalima.

- U Hrvatskoj leopard uzorak nikada neće biti popularan i uvijek će biti doživljen kao seljački. On je znak seksepilnog izgleda iz kojeg je ujedno i izrastao look klana Kardashian - ističe Slavica Josipović.

Leopard uzorak se 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća povezivao s rock-zvijezdama poput pjevačice grupe Blondie Debbie Harry, no s vremenom je postao klasik koji rado nose trendseterice poput Kate Moss, Olivije Palermo i Alexe Chung, pažljivo ga kombinirajući kako bi istaknuo njihovu odjevnu kombinaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:28