RIJEDAK POREMEĆAJ

AMANDA IMA POREMEĆAJ STALNE SEKSUALNE UZBUĐENOSTI, STALNO JE NAPALJENA Mora moliti dečka za seks da joj bolovi prestanu: 'Ovo nikako ne prestaje...'

 

Amanda McLaughlin stalno je seksualno uzbuđena. Osjeća se kao da će svako malo doživjeti orgazam i taj osjećaj nikad ne prolazi. 'Nije zabavno. Biste li vi htjeli 24 sata na dan biti kruti? Sumnjam. To jednostavno ne prestaje', rekla je McLaughlin u dokumentarnom film koji je emitiran na televizijskom programu BBC 3.

Ovoj je 23-godišnjakinji 2013. godine dijagnosticiran poremećaj stalne seksualne uzbuđenosti. Radi se naime o rijetkom poremećaju koji osobi koja od njega boluje donosi puno boli i nelagode, piše The Independent.

McLaughlin u filmu otkriva da je s 13 ili 14 godina otkrila da nešto nije u redu, ali da niti ona niti njezina majka nisu znale što se točno događa. Tijekom srednje škole McLaughlin je, prema vlastitom priznanju, masturbirala puno više nego što bi to jedan normalan tinejdžer radio.

Amandina je obitelj mislila da je njihova kćer ovisnica o seksu, a njezina majka još uvijek osjeća krivnju zbog toga što ju je proglasila hipohondricom. McLaughlin sada tvrdi da bi joj u životu bilo sasvim dobro kada više nikada ne bi doživjela niti jedan orgazam. Djevojka danas ne izlazi puno iz kuće i neki su joj dani bolji od drugih.

Amandina obitelj je osjetila veliko olakšanje kada su doznali da Amanda boluje od poremećaja stalne seksualne uzbuđenosti jer je to značilo da su sve sumnje oko njezinog zdravlja otklonjene.

McLaughlin je prošle godine upoznala svog zaručnika JoJoa i par sada živi zajedno. Amanda kaže da se u njega zaljubila na prvi pogled. Kako zbog bolest trpi velike bolove, Amanda kaže da ne voli svog dečka moliti za seks jer se zbog toga osjeća nepoželjno, a i ne pomaže uvijek. JoJo naime ne želi da seks bude 'posao' već želi da bude poseban.

Amanda trenutno svaki dan pije 30 različitih lijekova kako bi olakšala bolove koje trpi. Uz to, na izmjence sjedi na toplim i hladnim oblozima. 'Ne znamo što točno uzrokuje poremećaj', kaže liječnica Priyanka Gupta, profesorica neurologije na Sveučilištu Michigan. McLaughlin vjeruje da bi joj život bio drugačiji kada ne bi patila od toga poremećaja jer bi mogla raditi, voziti automobil. 'Htjela bi u budućnosti imati djecu', rekla je.

Unatoč tome što se ovaj seksualni poremećaj prikazuje na određeni način, osobe koje od njega pate ne doživljavaju nikakvu ugodu. Češće se javlja kod žena nego kod muškaraca, a oni koji od njega pate stalno se osjećaju kao da su na rubu orgazma koji nikako da dožive. Bolovi koji nastaju kao rezultat toga mogu biti snažni. Mnoge žene koje pate od ovog poremećaja moraju izbjegavati okidače kao što su vožnja automobilom ili stavljanje tampona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 04:45