POKRENITE SE!

APLIKACIJA ZA SVAKI IZGOVOR KOJEG SE MOŽETE SJETITI Došlo je proljeće i vrijeme je da počnete vježbati - ovaj puta zaista!

 Profimedia, Alamy
 

Previše radim. Nisam jutarnji tip osobe. Stalno sam na putu.

Kad se radi o izgovorima zašto ne vježbamo, imamo ih napretek.

No bez obzira je li vaš izgovor nedostatak vremena, motivacije ili nešto treće, sada za to postoji odgovarajuća aplikacija.

Izgovor 1 – Stalno sam na putu pa se zato ne mogu upisati na fitness

Aplikacija – Aaptiv

Cijena – prvi tjedan besplatno, kasnije 8,33 dolara mjesečno

Ako ste stalno na putu, doista može biti teško nastaviti s režimom vježbanja. No umjesto da vam putovanje pokvari planove pa da nadoknađujete kad se vratite kući, aplikacija Aaptiv omogućit će vam da nastavite s treninzima gdje god se nalazili. Aplikacija nudi više od 2500 audio treninga koje vode iskusni treneri. Audio trening upotpunjen je odgovarajućom glazbom koja će vas motivirati, a nove vježbe dodaju se svaki tjedan. Vježbe možete filtrirati s obzirom na trajanje i vrstu, pa više nemate izgovora preskakati trening čak ni ako vam je na raspolaganju samo 10 minuta.

Izgovor 2 – nemam vremena za vježbanje

Aplikacija – 7 minute workout

Cijena – 2,99 dolara mjesečno

Svi patimo od nedostatka vremena, pa ipak neki nađu dovoljno vremena za vježbanje. Iako bismo svi najradije odradili ležeran sat joge ili ugodnu šetnju parkom, natrpani raspored to jednostavno ne dozvoljava. Rješenje za takav problem nudi aplikacija 7-Minute Workout koja je upravo to – niz vrlo intenzivnih vježbi koje ne traju dulje od sedam minuta svaka. Možete birati između 12 različitih vježbi koje će ubrzati rad vašeg srca i ostaviti traga na vašem struku, ali ne i na obavezama koje morate izvršiti. Jedini je problem što ćete zahvaljujući ovoj aplikaciji ostati bez omiljenog ‘nemam vremena’ izgovora.

Print screen

Izgovor 3 – Ne snalazim se u teretani

Aplikacija – FitBod

Cijena – besplatno, aplikaciju možete nadograditi za 7,99 dolara mjesečno

Svi znamo da su vježbe s opterećenjem ključan dio svakog treninga, no ne osjećaju se u teretani baš svi kao kod kuće. Bianca Paige, inače model i osobna trenerica, kaže da zahvaljujući pažljivom planiranju treninga polazi za rukom izbjeći konfuziju u teretani i besciljno vrzmanje oko sprava.

‘Aplikacija FitBod pomaže mi u planiranju vježbi prilagođenih mojem tijelu, mogućnostima i ciljevima. Također, zahvaljujući njoj više ne stojim zbunjeno ispred neke sprave ne znajući odakle početi jer aplikacija nudi sva pojašnjenja, animirane GIF-ove za svaki vježbu i broj ponavljanja.’

Izgovor 4 – Trebam osobnog trenera, ali ne mogu sig a priuštiti

Aplikacija – Fitplan

Cijena – Besplatni probni period od tjedan dana, kasnije 9,99 dolara mjesečno

Bez obzira jeste li početnik ili već neko vrijeme vježbate i predani ste ostvarenju nekog cilja, imati osobnog trenera može biti velika pomoć. Ne samo da pomažu oko izvođenja nekih vježbi i ispravljaju eventualne pogreške, već i motiviraju što je možda najvažnije od svega. Ako ne znate odakle biste krenuli, ova aplikacija nudi planove vježbanja od tri ili 12 tjedana napravljene prema nekom cilju: sagorijevanje masnoće, izgradnja mišića, tijelo za bikini, vježbe nakon porođaja. Trener vas vodi kroz svaki plan te omogućuje snimke, vježbe i posebne tablice u koje možete bilježiti težinu, ponavljanja i napredak. Znači, aplikacija nudi osobnog trenera za cijenu nekoliko kava.

Print screen

Izgovor 5 – Krenem vježbati, ali brzo izgubim motivaciju

Aplikacija – 30 Day Fitness App

Cijena - Besplatno

Ako spadate među one ljude koji ambiciozno krenu vježbati, no posustanu već nakon tjedan dana, ova aplikacija je upravo za vas. 30 Day Fitness App donosi 30-dnevni plan za ostvarenje konkretnog cilja: mišića na trbuhu ili zatezanje stražnjice. Aplikacija pažljivo dozira vježbe i svakoga dana povećava broj ponavljanja, a na kraju vas obavještava o napretku učinjenom u samo 30 dana.

Izgovor 6 – Imam najbolju namjeru vježbati, ali se ujutro nikako ne mogu ustati iz kreveta

Aplikacija – Wakeout

Cijena – besplatno, 7,49 dolara mjesečno za Wakeout Pro

Jutarnja vježba višestruko je korisna jer osim što će vas dovesti u red, napunit će vas i energijom za zahtjevan radni dan pred vama. No sve to zvuči lijepo i krasno dok se ne oglasi budilica, a tad je tako teško ustati iz kreveta. No tu na red dolazi Wakeout aplikacija koja vam nudi 250 vježbi radi kojih ne morate ustajati iz kreveta. Prilikom izvođenja vježbi koristi se sve: od prekrivača do jastuka, a vježbe su podijeljene u kratke 3-minutne korake koje će vas malo po malo, izvući iz kreveta i odvući do kuhinje i jutarnje šalice kave. Velika je šansa da ćete, nakon što provježbate prvih nekoliko minuta, zaboraviti meki jastuk i lakše se uhvatiti u koštac s danom pred vama.

Print screen

Izgovor 7 – Trenutno mi u životu vježbanje nije prioritet

Aplikacija – EveryBODY s Iskrom

Cijena – prvi tjedan besplatno, kasnije 24,99 dolara mjesečno

Fizička spremnost je samo jedan od aspekata zdravog života i neće vam baš puno pomoći ako joj ne pridodate i mentalno zdravlje. A ako neko vrijeme niste vježbali, odlazak u teretanu može predstavljati i značajan mentalni napor, a ne samo fizički. Ako se pritome još i stalno upoređujete s drugima, odlazak na fitness može postati pravo mučenje. Tu u pomoć uskače aplikacija EveryBODY koju je kreirala trenerica Iskra Lawrance i koja će vam pomoći da povratite samopouzdanje. Aplikacija nudi kombinaciju kickboxing i joga vježbi, popis ukusnih i zdravih recepata, vođene meditacije, savjete o stilu života i razne druge korisne stvarčice koje će vam pomoći da se dovedete u red i fizički i mentalno.

Izgovor 8 – Moja playlista me ne motivira dovoljno

Aplikacija – FIT Radio

Cijena – Besplatno, 3,99 dolara mjesečno za Premium verziju

Budimo realni, ponekad je omiljena pjesma jedino što nas progura kroz dan. Pogotovo onih dana kad nismo motivirani nizašto i energija nam je na nuli. Zato ova aplikacija nudi prigodne playliste za sve vrste vježbi: od trčanja, joge, kickboxinga, hodanja… Što god odabrali, aplikacija će vam ponuditi adekvatnu glaznbenu podlogu. Aplikacija također glazbu prilagođava ritmu vašeg vježbanja te ubrzava ili usporava s obzirom na potrebe treninga.

Print screen

Izgovor 9 – Želio bih otrčani neku utrku ili marathon, ali sam previše izvan svake forme

Aplikacija – C25K

Cijena – Besplatno, 4,99 dolara mjesečno za nadogradnju

Stiglo je proljeće što znači da će društvene mreže biti preplavljene slikama na kojima vaši prijatelji naporno treniraju, trče maraton, osvajaju medalje i tome slično. No ovdje vama u pomoć priskače aplikacija C25K koja će vas u samo mjesec dana pretvoriti iz lijenčine prikovane za kauč u sportaša spremnog da istrči marathon. Tajna ovog programa je polagani prelazak od hodanja na trčanje, a samo trčanje dozira u kratkim intervalima kako se odmah na početku ne biste uplašili i odustali. Nakon što ova aplikacija završi s vama, i vi ćete imati slike za Instagram kojima možete izluđivati svoje prijatelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:42