NOGE U FORMI

Četiri saveznika u borbi protiv celulita

 Shutterstock
Muče li vas masne naslage na nogama i bedrima, napadnite ih na svim frontovima

Vježbajte

Nedovoljno kretanje jedan je od glavnih razloga pojave neestetskih jastučića. Korisne su specifične vježbe usmjerene na područja zahvaćena celulitom, ali i aerobna aktivnost – vožnja biciklom, rolanje, trčanje, plivanje, ples. Da biste postigli uspjeh, vježbe treba provoditi redovito, najbolje svakodnevno.

Kreme

Ako nemate novca za skupe tretmane, u borbu protiv celulita krenite s kremama. Oblikuju tijelo i smanjuju njegov opseg, pospješuju uklanjanje vode i otrova iz kože te povećavaju njenu glatkoću i čvrstoću. Umasirajte kremu u kožu i kad na proizvodu piše da masaža nije potrebna. Zagrijat ćete kožu, poboljšati cirkulaciju i pospješiti dotok kisika.

Voda

Pijte mnogo vode, jer dehidrirana koža brže stvara celulit. Treba popiti najmanje dvije, pa čak i tri litre negazirane, prirodne mineralne vode, koju u manjim količinama pijte tijekom cijeloga dana. Korisni su i biljni čajevi te bistre juhe od povrća. Izbjegavajte kavu i alkohol, jer snažno pogoduju pojavi i razvoju celulita.

Prehrana

Temelj svake metode i tretmana za uklanjanje celulita mora biti pravilna prehrana. To ne znači da morate biti na dijeti: dovoljno je s jelovnika izbaciti masnu i jako začinjenu hranu koja utječe na zadržavanje vode u tkivima. Birajte lagana jela i namirnice, smanjite unos soli i jedite što više voća i povrća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:47