NEREALNE ŽELJE

DRUŠTVENIM SE MREŽAMA ŠIRI 'PEPELJUGIN IZAZOV' Djevojčice se izgladnjuju zbog zastrašujućeg novog trenda kojem je cilj izgledati poput lika iz crtića

 Profimedia, BSIP
 

Zbog njihovih velikih očiju, dugih trepavica i tanašnog struka, biti poput Disneyeve princeze, pogotovo Pepeljuge, san je mnogih djevojčica.

No, mnoge smetnu s uma da se ipak radi o crtanim likovima i da osobe tih proporcija u stvarnom životu teško da postoje.

Međutim, mnoge mlade djevojke to ne sprečava da pokušaju ostvariti san i smršaviti do te mjere da nalikuju na nerealistične crtane junakinje.

Tako se društvenim mrežama počeo širiti 'Cinderella challenge' ili 'Pepeljugin izazov' gdje se djevojke natječu koja će prije ostvariti struk tanak poput Pepeljuginog.

Da bi to postigle, moraju ostvariti indeks tjelesne mase (BMI) 18 – što se smatra pothranjenošću. Normalan indeks tjelesne mase, ovisno o konstituciji, je između 18,5 i 24,9.

Da bi se izračunalo koliko kila se treba imati da bi se izgledalo poput Pepeljuge, visinu izraženu u metrima valja pomnožiti samu sa sobom (kvadrirati) te onda taj broj pomnožiti s brojem 18.

Na primjer: 1,70 m x 1,70 m x 18 = 52, pri čemu je 52 željena 'Pepeljugina težina', no ujedno i težina daleko premala i vrlo opasna za osobu visoku 1,70 m.

Ne zna se odakle je stigao ovaj najnoviji trend, no pretpostavlja se da je iz Japana, a putem društvenih mreža brzo se širi ostatkom svijeta.

Nekoliko ljudi na Twitteru 'pohvalilo' se velikim brojem kilograma koje su izgubili kako bi ispunili 'Pepeljugin izazov'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:05