AKTIVNA HRVATSKA

FOTO Bivša misica i naša najseksepilnija voditeljica pokazale građanima kako se vježba

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 29.05.2016. u 12:51

Martina Japundžić / Promo

Na fotografiji: Renata Sopek i Ivana Ergić

Energija na vrhuncu obilježila je početak ljetne turneje nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska. Više od stotinu vježbača do posljednjeg su mjesta ispunili Trg hrvatskih mučenika u Vodicama. Atraktivan trening predvodio je mladi tim zagrebačkog Kineziološkog fakulteta. 'Vježbanjem do zdravije Hrvatske' poručio je osobni izaslanik Predsjednice RH Luka Stepančić koji je vježbače pozdravio u društvu bivše Miss Hrvatske Ivane Ergić, koja je pak otkrila kako svakodnevno vježba.

'Upravo su ovi topli dani idealni za početak aktivnosti. Izađite u prirodu, izaberite najbolju aktivnost za sebe i poslušajte stručnjake koji govore kako ćete bolesti prevenirati vježbajući. Posebno apeliram na mlade, odvojite barem sat vremena dnevno, zaboravite na mobitele i kompjutere, prošećite ili vježbajte, dokazano je da ćete postići bolje rezultate u učenju', izjavio je rukometni reprezentativac Luka Stepančić.

Trening s vlastitim opterećenjem stručnjaci ističu kao najbolji. Optimalnih 50 minuta Vodičani su odradili bez problema u projektu pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a.

 

Trenerski tim Biotreninga, koji čine Anja Bijelić, Lukrecija Dragić, Marin Ivančić i Ivan Antunović, savjetovao je vježbačima na što posebno treba pripaziti prilikom vježbanja, a rješenja za zdraviji život dobili su i od nutricionista. Kako bi izbjegli bol i grčeve u mišićima tijekom i nakon vježbanja svi prisutni osvježili su se Mg Mivelom, prirodnom mineralnom vodom koja sadrži čak 343 mg ovog esencijalnog minerala i time gotovo osigurava preporučeni dnevni unos magnezija. Vježbače su ispred grada Vodica pozdravili direktorica Turističke zajednice Anita Franin Pečarica i Toni Mateša, a svoja iskustva s vježbačima podijelila je i mlada košarkašica Josipa Silov.

Ljudsko je tijelo stvoreno za kretanje te mu je potrebna redovita tjelesna aktivnost da bi optimalno funkcioniralo i izbjeglo oboljenja. Aktivnost istovremeno djeluje na tjelesno i mentalno zdravlje, a što je najvažnije nema nikakvih nuspojava i ne košta puno. To je najučinkovitiji i najjeftiniji, a samim time i najbolji lijek.

Nakon Vodica iduća edukativna postaja Aktivne Hrvatske, koja se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, je Split, 18. lipnja u 18 sati, pa Dubrovnik 27. lipnja u 19 sati, Petrčani 23. srpnja te Zagreb 10. rujna.

Nakon treninga svi vježbači su za trud dobili poklon paket partnera projekta.

Za vježbanje u gradovima možete se prijaviti putem službene web stranice projekta na kojoj možete zatražiti i besplatne savjete stručnjaka uključenih u projekt.

Korisne savjete o zdravlju, vježbi i zdravoj prehrani možete pronaći i na našem portalu Živim.hr.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo