ČUDESNA KOMBINACIJA

Godinu dana je svaki dan pila toplu limunadu s medom, rezultati su je šokirali!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 26.04.2016. u 12:26

CC Pixabay / CC Pixabay

Premda su svi svjesni činjenice koliko su zdravi i dobri za naše tijelo limun i med, ipak ih uglavnom rijetko konzumiramo. Najčešće kad smo bolesni, a to znači da je tijelo već oslabilo, da je imunitet pao i da mu treba puno snažniji poticaj.

Zato je spisateljica i avanturistica Crystal Davis odlučila napraviti eksperiment, godinu dana svako jutro na tašte piti laganu toplu limunadu s medom te otkriti je li taj napitak doista tako čudesan kako ga predstavljaju. Njezino je iskustvo itekako pozivitivno, a evo što je napisala:

Nisam imala prehladu, gripu niti želučanu virozu cijele godine

Premda sam u nekoliko navrata osjećala početak prehlade (malo kihanja, umor i slično), ništa nije otišlo predaleko. Bilo je dana kad sam bila umorna, nekoliko me puta boljela glava, ali ništa ozbiljno.

Više ne pijem kavu i postala sam jutarnji tip

Jutarnja limunada mi je postala važnija od kave i više nemam glavobolje ako ne popijem kavu. Usto, imam puno više energije i veselija sam. Prije mi je trebalo minimalno sat vremena da dođem k sebi, a sad sam sposobna i za filozofske rasprave ujutro.

Moj recept

Najčešće koristim pola iscijeđenog limuna te punu žličicu domaćeg meda. To u običnoj šalici prelijem zakuhanom pa malo ohlađenom vodom da se ne izgube vrijedni sastojci. U to dodam i malo hladne vode samo da mogu odmah popiti, ali možete staviti i kocku leda ili pričekati da se samo ohladi.

Crystal je malo istražila zašto taj napitak ima tako blagotvoran učinak i otkrila je koristan za mnogo stvari, no ove tri je izdvojila kao najvažnije:

1. Štiti od uroinfekcija: Kad se popije ujutro na tašte, potiče probavni sustav, a inače pročišćava urinarni trakt te tako štiti od uroinfekcija.

2. Potiče probavu: Limun potiče stanice jetre na jače izlučivanje žuči što nam omogućuje razgradnju teže hrane, a antibakterijska svojstva meda štite od mogućih infekcija.

3. Osim na zdravlje pozitivno utječe na ljepotu: Limun pomaže pročišćavanju krvi kao i proizvodnji novih stanica dok voda i med djeluju na obnavljanje kože.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr. Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo