SUHI POST

GODINU DANA NIJE POPILA NI KAP OBIČNE VODE! 'Obitelj je mislila da sam u nekom kultu, ali su se prevarili. Pogledajte kako danas izgledam!'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.02.2020. u 13:43

INSTAGRAM

Sophie Partik

 

Sophie Partik (35), koja živi na indonezijskom otoku Baliju, prije godinu dana započela je suhi post, a sad se pohvalila njegovim rezultatima - tvrdi da zahvaljujući njemu više ne osjeća bolove u zglobovima, nema natečene oči i podbuhlo lice, a riješila se i brojnih alergija na hranu, probavnih tegoba te problema s tenom i kožom općenito.

Ova trenerica joge i nutricionistička savjetnica svaki dan u suhom postu provede od 13 do 14 sati, a kad konzumira tekućinu, pije isključivo tzv. "živu vodu" - primjerice prirodne sokove dobivene od svježeg voća.

Točnije, Sophie tvrdi kako godinu dana nije popila ni kap obične vode!

- Nikad nisam bila zdravija! Sve hranjive tvari koje moje tijelo treba uzimam iz voća, povrća, sokova i kokosove vode...

Ovo je malo poznato, ali pijenje flaširane i vode iz slavine zapravo nije dobro - vaši bubrezi prekomjerno rade i sve hranjive tvari ispuštaju se iz vašeg organizma - ne treba vam voda da biste ostali hidratizirani, ona vas samo čini 'napuhanima' - objašnjava Partik pa nastavlja:

- U početku jest teško jer vam se suše usta i mozak vam 'govori' da trebate piće... Sve je u glavi, samo treba imati strpljenja kako bismo prevladali vlastite želje...

Ali nakon nekog vremena nastupa ona oslobađajuća faza i vjerujte mi, to je najbolja psihoterapija! Umjesto da jedem i pijem, imam toliko vremena za usredotočiti se na druge stvari.

Suhi post odličan je i za oslobađanje na emocionalnoj razini, pomoću njega možete se riješiti brojnih blokada, ali naravno, nije to za svakoga - želja i odluka mora doći iznutra - kaže Sophie, a prenosi Daily Mail.

Trenerica joge i nutricionistička savjetnica priznaje kako njezina obitelj nije pokazala previše razumijevanja za njezin podvig, ali zato dobiva nevjerojatnu potporu na društvenim mrežama.

- Obitelj me svojedobno čak pitala jesam li pripadnica nekog kulta... Prestala sam im objašnjavati što radim jer ih to samo još više zbunjuje... Ali vide da vježbam, blistam, puna sam energije i izgledam bolje nego ikad prije - iskrena je Sophie.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo