SMIJEH JE LIJEK

KLAUNOVI ĆE PREKO SKYPEA NOĆU ZABAVLJATI BOLESNU DJECU Revolucionarni projekt u Klaićevoj 'Želimo da djeca budu radosna i kada je u bolnici sve oko njih pusto...'

 Livio Andrijić / EPH

Crveni nosovi klaunovidoktori pokrenuli su novi projekt - od danas će klaunovi moći s mališanima u bolnicama komunicirati putem Skypea. Naime, njihov program "Smijeh je lijek - Skype s klaunom" predstavljen je u Klinici za dječje bolesti Zagreb, a u planu je širenje i na druge dječje onkološke odjele diljem zemlje.

Sve će funkcionirati vrlo jednostavno: klaunovi će jednom tjedno, u noćnim satima, preko Skypea zabavljati teško bolesne mališane, koji će se za tu prigodu okupljati u prostorijama gdje se svi mogu normalno smjestiti i razgovarati s klaunom. U projektu će sudjelovati 20 klaunovadoktora, koji već godinama nasmijavaju mališane diljem zemlje.

- Boravak djeteta na liječenju na onkološkim odjelima poseban je izazov za njihovo fizičko stanje, no još i više za dječji duh. Osim veselih vizita koje naši klaunovi redovito obavljaju u bolnicama, poželjeli smo unijeti dozu prijeko potrebne životne radosti i u predvečernjim satima kada su hodnici pusti, liječničke vizite gotove i kada se djeca još intenzivnije suočavaju sa svojom situacijom, ovog puta uz pomoć programa Skype. Današnja djeca su, za razliku od odraslih, uvijek ukorak s novi tehnologijama i prirodno im je koristiti ih - rekla je Mladenka Majerić, izvršna direktorica udruge Crveni nosovi.

Ovaj će projekt dodatno obradovati mališane u bolnicama diljem zemlje - osim redovitih posjeta klaunova s crvenim nosom, koji nasmijavaju okupljene u deset bolnica i tri doma za starije i nemoćne, na ovaj će ih način svakog četvrtka u 17 sati preko ekrana dodatno zabavljati smiješni klauni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:40