SVAKI PETAK

LJETNI TEČAJ KREATIVNE REKREACIJE Teretana na čistom zraku: neka klupa u parku postane bench

Ana Ljevar
 Marko Todorov / CROPIX
 

Bojite se da ćete ispasti iz forme ili tijekom ljeta izgubiti želju za vježbanjem? Ili, pak, slobodno vrijeme na godišnjem odmoru želite iskoristiti za poboljšanje svoje figure.

Velike vrućine, zatvorene teretane i odlasci na ljetovanje uz obalu nisu isprika jer uz malo kreativnosti i nekoliko stručnih savjeta vježbati možete bilo gdje, koristeći stvari koje su vam dostupne.

Boce kao utezi

Stepenice ljeti postaju traka za trčanje, svaka klupa na šetnici potencijalni je bench, prostirka za plažu poslužit će i za vježbanje, uz plastične boce i malo pijeska s plaže u trenutku ćete napraviti svoje utege, a umjesto pilates lopte, upotrijebite loptu na napuhavanje svoje djece.

Kako najučinkovitije vježbati s alternativnim pomagalima za čitatelje Jutarnjeg otkrivaju stručnjaci iz American Top Team Zagreb fitness centra. Ovo ljeto svaki petak donosimo set vježbi uz koje možete ostati fit gdje god bili.

- Vježbanje i kretanje trebalo bi svima biti dio svakodnevice. Kao što jedemo, peremo zube i spavamo, tako bi nam svima vježbanje trebalo postati normalan dio svakodnevne rutine. Čak i ljeti, na godišnjim odmorima. Istina da se ljeti treba odmoriti, no svatko može izdvojiti 15 minuta dnevno za sebe i napraviti nekoliko vježbi zbog kojih će se osjećati bolje. Ako još uz to puno plivate, šećete i trčite, top-forma vam je zajamčena - ističu stručnjaci iz American Top Team Zagreb fitness centra koji je 10 godina smješten u širem centru grada, u Heinzelovoj, gdje na 600 četvornih metara nudi teretanu, kardio fitness, cross fit te dio za amatersko boksanje.

- Ljudi kod nas dolaze prije svega zbog pozitivne, prijateljske atmosfere koja je također motivirajuća. Za razliku od većine teretana, kod nas nećete naći velike gužve, nema čekanja u redu. Veliki izbor sprava, opreme i rekvizita omogućuje članovima zanimljive i kvalitetne treninge. Jako držimo do higijene i kućnog reda. Naše osoblje vam uvijek stoji na raspolaganju za pomoć, usto svaki novi član pri upisu dobiva individualni trening s trenerom prilagođen njegovim željama i ciljevima - objasnio nam je Miroslav Bračić, 45-godišnji direktor American Top Team fitness centra, koji je i sam trener. Po struci profesor kineziologije, u sport se zaljubio još kao dječak. Čak 20 godina trenirao je košarku, a u fitness svijetu je posljednjih 18 godina.

Zagreb, 290619.
American Top Team.
Na fotografiji: Mirosllav Bracic Ciro - fitnes trener, vlasnik teretane.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
Miroslav Bračić

- Nakon dugogodišnjeg rada u ovom fitness centru kao osobni trener, pružila mi se mogućnost da preuzmem posao i nastavim raditi kao trener, no sada u vlastitom fitness centru - dodaje Bračić.

Instruktorica

U njegovu timu, kao jedna od najboljih trenerica ističe se Ana Ljevar. Ta 28-godišnja Slavonka instruktorica je individualnog fitnessa koja se, kaže, u fitness zaljubila na prvi dodir “željeza”.

- Trudim se trenirati svaki dan, a većinom su moji treninzi orijentirani na bodybuil­ding. Kombiniram takav trening s cardio treninzima, funkcionalnim treninzima, istezanjem, jer ipak uz izgled želim održati kondiciju, zdravlje, fleksibilnost - kaže Ana, instruktorica koja je za čitatelje Jutarnjeg osmislila i izvela brojne vježbe koje se lako izvode u prirodi, čak i na plaži.

- Bicikl, role na Jarunu i Bundeku, šetnja na Sljemenu, ljeti odbojka na pijesku, stolni tenis u parkovima, plivanje, trčanje, mnogo toga možemo napraviti za sebe, a isto to želim približiti i čitateljima Jutarnjeg - rekla nam je Ana čije vježbe i savjete uz fotografije s uputama i videozapise pratite svaki petak u Jutarnjem listu i na Jutarnji.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:03