AKTIVNA HRVATSKA

PLESAČICA LINĐA, MISICA, BOKSAČ... Ovih šest trenera u devet gradova vježbat će sa 20 tisuća građana

 

Kondicijski trener Cibone, hrvatska Jane Fonda, državni prvak u plivanju, trenerica i članica Linđa, strastveni boksač i bivša Kraljica Hrvatske - dio su atraktivnog tima mladih trenera s Kineziološkog fakulteta iz Zagreba koji ove godine ima zadatak aktivirati tisuće građana Hrvatske.

Vodeći sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska, koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i generalnog partnera HEP-a, krenuo je u sedmu sezonu. Godinama već upozoravaju kako Hrvati nisu dovoljno aktivni te donose nove ideje kako već danas možemo mijenjati životne navike.

Muči košarkaše

Tim predvodi kineziolog Ivan Antunović. Ovaj rođeni Požežanin trenutačno dobro muči košarkaše Cibone kojima je kondicijski trener. Ivan je u projektu već šest godina i zajedno s timom aktivirao je više od 20 tisuća građana diljem Hrvatske. Uz njega, na pozornici, ali i rame uz rame s vježbačima je i “hrvatska Jane Fonda”, voditeljica i ambasadorica Renata Sopek. Žena s velikim iskustvom u fitnessu i vježbanju svojim je savjetima pomogla mnogima, a njezina serija DVD izdanja s interaktivnim vježbanjem “U dobroj formi” dosad su bili najprodavaniji u Hrvatskoj.

Aktivna Hrvatska ove će godine edukacije i treninge održati u Puli, Zaboku, Rovinju, Vodicama, Korčuli, Petrčanima, Šibeniku, Crikvenici i Zagrebu. Za besplatne radionice i treninge građani se mogu prijaviti putem službene web stranice www.aktivnahrvatska.hr. Prvi slijedi mentalni trening 23. veljače u Puli, a potom se 16. ožujka vježba u Zaboku.

Dubrovkinja Lukrecija Dragić već četiri sezone na pozornici demonstrira kako pravilno izvoditi vježbe. Osim što je trenerica trčanja, već 13 godina pleše i nastupa s folklornim ansamblom Linđo. 23-godišnji Zagrepčanin Tian Jagarić kondicijski je trener kojem je želja, u ovom projektu, ljudima pomoći u prvom koraku ka kvalitetnijem i zdravijem životu, a u slobodno vrijeme strastveni je boksač i obožavatelj svih vrsta borilačkih sportova. Tina Živković, studentica KIF-a i trenerica tenisa koju poznajemo i kao voditeljicu emisije “Sport nedjeljom” na Sportskoj televiziji, timu se priključila ove sezone.

Tijelo i um

Neki će se sjetiti i da je osvojila titulu Kraljice Hrvatske u izboru ljepote 2015. godine, a sada će, pak, njezino bogato iskustvo u radu s medijima sigurno doprinijeti uspjehu ove sezone. Novi član tima koji ima bogato sportsko iskustvo je državni prvak u plivanju Patrik Kramarić iz Siska koji se plivanjem bavi već 18 godina, a trenira u plivačkom klubu Medveščak Zagreb.

Mnogi su diljem Hrvatske već isprobali njihove treninge, no ove godine stručni tim priprema pravu sportsko-zdravstvenu poslasticu koja će razveseliti naše tijelo i um. Uz treninge tima KIF-a, tu su i Mentalni treninzi Ane Kotzmuth i Igora Čerenšeka, Fokus Point trening Asje Petersen, Yoga Sandre Petre Pintarić te Body Empathy Ane Kuhanec Brašnović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:19