ŠOK U BOLNICI

SKANDALOZNA LIJEČNIČKA POGREŠKA Išao na manji zahvat, a obavili mu vazektomiju. Sada im prijeti milijunska tužba

 Tom Dubravec / EPH

Jedan Englez nije niti sanjao da će ga jednostavan urološki zahvat kojem se trebao podvrgnuti dovesti u središte skandala nakon što su mu liječnici pogreškom napravili vazektomiju.

Iako su mu se liječnici iz Kraljevske bolnice u Liverpoolu ispričali te će sve učiniti kako bi vidjeli je li postupak povratan, ta bi ih pogreška mogla koštati preko milijun kuna ako se nesretni muškarac odluči na tužbu.

Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

- Možemo potvrditi da je pacijentu koji je imao dogovoren manji urološki zahvat pogrešnom izvršena vazektomija. Bezrezervno smo mu se ispričali te smo mu ponudili punu podršku. Duboko žalimo zbog nevolje koju smo mu uzrokovali - izjavio je direktor bolnice dr. Peter Williams.

- Riječ je o ozbiljnom incidentu. Sada ga u potpunosti istražujemo kako bi doznali zašto je došlo do pogreške i kako se možemo osigurati da se ne bi ponovila - dodao je dr. Williams.

Ukoliko nesretni muškarac ne prihvati ovu ispriku te odluči zadovoljštinu tražiti na sudu, ova bi pogreška mogla koštati bolnicu oko 1,5 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:54