NIJE SAMO PILETINA PROBLEMATIČNA

ŠTO TO JEDEMO? S polica poznatog lanca hitno povučeni fileti tune, u ribi se nalazila opasna supstanca!

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 14.06.2017. u 13:28

Pieces of tuna fish on display at a fish market in Mexico City, Mexico May 18, 2017. REUTERS/Henry Romero - RTX36HLD
REUTERS

Hrvatska agencija za hranu u srijedu je izvijestila da je Ministarstvo poljoprivrede, zbog nalaza histamina u tom proizvodu, s tržišta povuklo odmrznuti filet žutoperajne tune podrijetlom iz Španjolske, s datumom pakiranja 5. lipnja i rokom trajanja do 16. lipnja.

Agencija je na svojoj internetskoj stranici obavijestila potrošače kako je Ministarstvo poljoprivrede, po zaprimljenim informacijama Ministarstva zdravstva, obavijestilo potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda "Žutoperajna tuna filet ODMRZNUTA", LOT broj T 125-17, podrijetlom iz Španjolske, zbog nalaza histamina u tom proizvodu.

"Žutoperajna tuna filet ODMRZNUTA podrijetlom je iz Španjolske, iz odobrenog objekta ES 12.20168/MU CE, uvoznik za Republiku Hrvatsku je tvrtka ŽUVELA d.o.o., Hvar, Ulica uvala Vira 5, a predmetni proizvod stavljen je na tržište iz tvrtke METRO cash & carry - veleprodajni centar Split, Kaštel Sućurac, Cesta Pape Ivana Pavla II 3, koja je dobrovoljno pokrenula povlačenje i opoziv predmetnog proizvoda", kažu u Hrvatskoj agenciji za hranu.

Ističu kako se obavijest odnosi isključivo na taj navedeni proizvod, navedenog roka uporabe.

Tagovi

Izdvajamo