MOŽE BITI NEZGODNO

SVAŠTA SE MOŽE DOGODITI ZA VRIJEME SEKSA, PA I DA KONDOM OSTANE 'U VAMA' Ginekologinja i proktolog savjetuju što napraviti u ovoj situaciji

 CC/Pixabay

Svašta se može dogoditi tijekom seksa, međutim jedna od neobičnijih nezgoda koja se ljubavnicima može dogoditi je zaglavljivanje kondoma u vagini ili anusu. Premda će se većina u tom trenutku uspaničiti, ginekologinja Alyssa Dweck objasnila je za The Huffington Post da se na svako zaglavljivanje može odgovoriti.

1) Ako kondom zapne u vagini i mislite da ga možete dohvatiti

Dweck kaže da se u ovoj situaciju prvo morate opustiti, koliko god to bilo teško. "Ako stisnete mišiće vagine, bit će teško u nju staviti prst i dohvatiti kondom", pojašnjava i dodaje da dobra ideja otuširati se toplom vodom ili leći u kadu punu tople vode.

Nakon što ste se opustili, operite ruke i provjerite jesu li vam nokti podrezani pa u vaginu stavite kažiprst i provjerite možete li dohvatiti zalutali kondom. Ako ga napipate, od prsta napravite kuku pa ga tako probajte izvući. Dweck kaže da nikako ne smijete koristiti nikakve alate poput, primjerice, pinceta. Partner vam može pomoć, ali samo ako će poštivati pravila higijene.

2) Ako kondom zapne u vagini i ne možete ga dohvatiti

Nemojte paničariti! Dweck kaže da je moguće da se kondom zgužvao te da se nalazi blizu cerviksa ili dublje u drugim dijelovima vagine. Ovo se, ginekologinja kaže, često događa i njoj u ordinaciju često dolaze žene kojima su kondomi zapeli duboko u vaginama. Ako vaš ginekolog radi, možete ga nazvati i otići k njemu, međutim i hitna pomoć vam može pomoći. Procedura vađenja nalikuje uzimanju brisa, a liječnik će uz pomoć spekuluma raširiti vaginu i ukloniti kontom.

3) Ako kondom zapne u anusu

Proktolog Joseph Frankhouse kaže da je u ovom slučaju procedura ista kao i ako zapne u vagini. Slijedite pravila higijene i opuštanja te pokušajte prstom dohvatiti kondom. Ako to slučajno ne uspije, kondom će vjerojatno izaći prilikom sljedeće posjete toaletu ili one poslije te.

4) Ako kondom 'stvarno' zapne u anusu

Frankhouse kaže da kondom sam po sebi nije prijetnja zdravlju te da ga unesrećeni mogu probati izbaciti uz pomoć laksativa koji se može kupiti u ljekarni. Ako kondom zaista nikako ne izlazi, otiđite liječniku. On će ga uz pomoć uobičajenih alata kao što su spekulum, endoskop ili kolonoskop izvući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 00:22