PHOTOSHOP NAŠ SVAGDAŠNJI

VIDEO Pravi hamburger protiv savršenog fotomodela: Kako McDonalds fotografira svoje sendviče

 YouTube
Svi su sastojci zapravo isti, jedina je razlika što se procesu pripreme burgera za fotografiju posvećuje puno više pažnje i vremena

Ako ste se ikada pitali zašto hamburger koji dobijete u McDonald'su nimalo ne sliči onom sočnom hamburgeru na slici iznad blagajni, tu će vam tajnu otkriti sam McDonald's. Tvrtka se odlučila na pomalo neobičan korak pa je snimila i objavila video koji u detalje pokazuje kako se 'običan' burger pretvara u savršenog fotomodela.

Proces 'food-stylinga' traje nekoliko sati, iako se zapravo ne koriste nikakvi drugačiji sastojci od onih koji zaista završe u vašem omiljenom burgeru. Jedina je razlika što se procesu pripreme posvećuje puno više pažnje i vremena. Sir se, na primjer, tik pred slikanje zagrije užarenim nožem da izgleda kao da se topi. Kao završni potez, kečap i gorčica dodaju se špricom s vanjske strane sendviča da na slici budu vidljivi, dok su u onom kojeg vi kupite sakriveni unutra.

To se zapravo odnosi na sve sastojke, jer se za slikanje i krastavci i luk i salata slože na sam rub peciva tako da se dobro vide. Osim toga, na vaš se sendvič u restoranu potroši u prosjeku minuta vremena, dok se na savršeni burger u studiju potroše čitavi sati. Čitav se proces odvija u fotografskom studiju, a na samom kraju na scenu stupa i Photoshop.

Što se tiče razlike u veličini, McDonalds napominje da su pravi burgeri nešto manji nego što je dojam na slikama zbog kutija u kojima se drže da ostanu topli, jer se pecivo skuplja zbog pare u kutijama.

YouTube

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:47