SRAMOTA U SLAVONIJI

ADAM (11) IZ GRADIŠTA IPAK JE PRIMIO PRVU PRIČEST S OSTALOM DJECOM Ali, svećenik mu je opet pravio probleme: 'Stvaraš mi gužvu'

 NOVA TV

Dječak s posebnim potrebama, jedanaestogodišnji Adam Kadić iz Gradišta kraj Županje kojem svećenik nije htio dopustiti da tijekom Prve pričesti stoji na oltaru s ostalim prvopričesnicima, danas se ipak pričestio s ostalom djecom, javlja Dnevnik.hr.

Svećenik je, neime, odustao od namjere da Adama i još dvoje djece s posebnim potrebama odvoji od ostalih. Promijenio je priču, pa su sva djeca sjedila u klupama. Adam i još dvojica učenika s posebnim potrebama su među posljednjima primili pričest, ali nije sve prošlo glatko.

Svećenik mu isprva nije htio dati hostiju u ruke, a Adam je odbijao primiti hostiju iz svećenikovih ruku u usta. Prišla je i njegova majka, ali Adam nije htio popustiti.

'Stvaraš gužvu meni', rekao mu je svećenik, pa se okrenuo prema kameri i rekao: 'On neće, šta da mu ja radim'. Na kraju je svećenik ipak popustio i Adamu dao hostiju u ruku, na što su okupljeni u crkvi zapljeskali.

- Žao mi je što se to dogodilo i nastojat ću stupiti u kontakt s tom obitelji. Mislim da je to stvarno na margini cijelog pastoralnog rada i vjerujem da se takva stvar više neće dogoditi - rekao je Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:33