ROMANTIKA

AMANDA NIJE NI SLUTILA ŠTO JE OČEKUJE U VODICAMA Njezin dečko je iz Francuske doveo na odmor u Hrvatsku pa je iznenadio prosidbom ispod masline

Jerome i Amanda u Vodicama
 Privatni album

Nakon što je prije dvije godine između njih planula ljubav, Francuz Jerome u Vodicama je zaprosio i zaručio svoju voljenu Amandu, djevojku koja također dolazi iz zemlje "trikolora".

Sve se odigralo u prostorijama vodičkog Moto-kluba Okit, a da će je Jerome zaprositi, Amanda nije ni znala ni slutila, pa je njezino prvotno iznenađenje ubrzo preraslo u oduševljenje.

Naravno, ova po struci filmska redateljica odmah je pristala na Jeromeovu ponudu i na njezinoj ruci zasjao je zaručnički prsten.

A francuski snimatelj i fotograf za prosidbu je izabrao Vodice, jer je jedne ljetne večeri prije dvije godine u krugu Moto-kluba Okit, ispod tamošnje masline, pao njegov prvi poljubac s Amandom, pričaju nam članovi vodičkog kluba, supružnici Slavica i Mladen Sladoljev, koji su sudjelovali u pripremi prosidbe.

A francuski par upoznao se prije dvije godine, kad su bili sudionici avanturističke humanitarne karavane oldtimera Peugeot 205 pod nazivom Europe Ride. Tijekom ljeta, karavana od zapada do istoka Europe prijeđe deset tisuća kilometara kroz 20 država, među kojima je i Hrvatska. Tradicionalno, jedan od domaćina su im Vodice i Moto-klub Okit, u kojemu je, eto, prije dvije godine počela i ljubavna veza aktera ove romantične priče, Jeromea i Amande.

- Jerome nas je kontaktirao preko naše klupske web stranice. Želio je zaprositi Amandu upravo u našem klubu, mjestu njihova prvog poljupca. Naravno, mi smo mu odmah izašli u susret i sve dogovorili.

U tim kontaktima rekao nam je kako Amanda ne zna za njegove namjere, da ne želi nikakvu pompu i neka se sve dogodi u malom krugu ljudi. Ispunili smo sve njegove želje, ukrasili prostorije kluba i kad su Jerome i Amanda stigli, pustili smo im, opet prema njegovoj želji, skladbu Édith Piaf 'La vie en rose' ili u prijevodu 'Život u ružičastom' - kažu Slavica i Mladen Sladoljev.

Jerome i Amanda zadržali su se u klubu sat vremena, pričaju Sladoljevi, koji su s njima popili piće i oni su se vratili u Split, gdje su odsjeli. Bit će u Hrvatskoj tjedan dana, posjetili su i Nacionalni park Krka, a još će otići do Hvara te Dubrovnika.

- Oni žive zajedno u Francuskoj otkako su se zaljubili ovdje kod nas u Vodicama. Ispričali su nam kako su na godišnjem odmoru i da je taj odmor Amanda željela iskoristiti za putovanje u SAD. Međutim, Jerome je inzistirao na Hrvatskoj, ne otkrivajući Amandi da je želi zaprositi. Na kraju je i ona prihvatila Hrvatsku, ne znajući što je čeka u Vodicama. Rekli su nam kako obožavaju našu zemlju, da će nastaviti dolaziti kod nas, nadaju se i sa svojoj djecom - rekla je Slavica Sladoljev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:59