SPASILE JOJ ŽIVOT

BABICE JOJ NA POROĐAJU SASVIM SLUČAJNO OTKRILE RAK Nije imala nikakvih simptoma, a onda je s trudovima završila u bolnici: 'Ona je moje čudo'

Carla Woods i Freya
 Profimedia, Caters News
 

Mlada žena koja je pri porodu drugog djeteta otkrila da ima rak vrata maternice, svoju kćer sada zove ‘čudom koje joj je spasilo život’. Upravo su babice shvatile da nešto nije u redu kod 29-godišnje Carle Woods dok je rađala mlađu kćer Freyu, danas 14 mjeseca staru.

Napipale su kvržicu na stjenci vagine i posumnjale na rak iako Carla nije imala drugih simptoma. Majka dvoje djece iz Caerphillyja u Walesu vjeruje da joj je kći spasila život. Rak se već proširio na dva limfna čvora u području prepona pa su joj bile potrebne sve vrste terapija, i kemoterapija i zračenje. Na svu sreću u siječnju ove godine doznala je da nalazi pokazuju da više nema malignih stanica, no podijelila je svoju priču kako bi podigla svijest o preventivnim pregledima i papa testu.

- Nisam imala pojma da imam ikakav problem sve dok mi babice nisu rekle da imam izraslinu na vaginalnoj stjenci. Freyu zovem našim čudom od djeteta jer mi bez nje ne bi dijagnosticirali rak sve dok se ne bi još dodatno raširio. Nikad nisam propustila papa test. Nakon što mi se rodila starija kći Paige (4), išla sam na papu svakih šest mjeseci. Međutim, tad sam ostala trudna s Freyom pa nisam odradila zakazani preventivni papa test.

Babice su prvo pomislile da se radi o cistama pa su mi rekle da zakažem pregled za detaljnije analize. Međutim, bila sam tako zauzeta s novorođenom Freyom da sam se naručila tek nakon nekoliko tjedana. I mene i muža Andrewa (31) šokirala je dijagnoza koju sam konačno dobila u lipnju 2018., nismo imali pojma da može biti nešto tako ozbiljno kao rak.

Tumor je bio veličine šljive, trebale su mi i kemoterapija i zračenje. Nisam tako planirala provesti porodiljni dopust, ali bila sam sretna što su mi ipak rano postavili dijagnozu i što sam se mogla liječiti - rekla je Carla za Mirror.

Budući da nikad nije propustila preventivni papa test i budući da su svi raniji testovi bili dobri, Carlu je dijagnoza šokirala. No, sad upozorava žene da ne odgađaju pregled koji im može spasiti život.

(PICTURED:Carla Woods, 29, from Caerphilly, Wales, with her daughters Paige and Freya, and partner  Andrew)- A mum has hailed her miracle baby for saving her life after giving birth detected a cancerous mass.Carla Woods, 29, was diagnosed with cervical cancer after midwives spotted a lump on her cervix during childbirth with her youngest daughter, Ireya, now 14-months-old.The mum-of-two had no other symptoms of cervical cancer and says that she wouldnt have got herself checked if she hadnt of just given birth to Ireya., Image: 417205162, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Caters News
Profimedia, Caters News
Carla Woods s mužem Andrewom i kćerima Paige i Freyom

- Nisam imala nikakve uobičajene simptome za rak vrata maternice kao što je krvarenje, bol u leđima ili bol u zdjelici. Da nisam trebala roditi, ne bih još otkrila tumor. On bi nastavio rasti, zato sam tako zahvalna Freyi. Ovo se može dogoditi svakome, a papa test pomaže otkriti rak čak i kad nema simptoma. Nakon ovih tretmana više nisam plodna jer sam sad ušla u preuranjenu menopauzu. Ali sretna sam jer nemam rak! Neka ovo bude upozorenje svim ženama da ne propuštaju preglede - apelirala je Carla.

Njezinu priču na Facebooku je podijelilo gotovo dvije tisuće ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:18