OBRATIO SE OBOŽAVATELJIMA

BALAŠEVIĆ O ŽIVOTNOJ DRAMI 'Nemojte me pitati jesam li dobro jer neću više nikad biti dobro, ali nadam se da ću moći nastaviti tamo gdje sam stao...'

 Facebook
 

Novosadski kantautor Đorđe Balašević, jedna od najpoznatijih glazbenih zvijezda u državama nastalima nakon raspada bivše Jugoslavije, obratio se svojim obožavateljima preko Facebooka u 12-minutnoj snimci.

On je nedavno morao otkazati koncerte zbog iznenadne hospitalizacije. Mediji su izvijestili da je imao srčani udar te da su mu ugrađeni stentovi.

- Bio sam u maloj nekoj frkici, žao mi je što sam morao odgoditi koncert u Kragujevcu. Novinari obično puno pretjeruju, ali ovaj put nisu puno pretjerali. Bio sam u bolnici četiri dana, nisam imao operaciju na otvorenom srcu, malo su me dotjerali. Prvi put mi je netko nešto stavio, uvijek ti liječnici nešto vade, ovaj put su mi stavili četiri stentića, objasnio je popularni Đole.

- Nemojte me pitati jesam li dobro, jer neću više nikad biti dobro, ali nadam se da ću moći nastaviti tamo gdje sam stao i da neću dobiti ulicu u Novom Sadu, našalio se na svoj račun.

Potom je svojim štovateljima odgovorio na pitanje koje ih najviše zanima. Riječ je, naravno, o predstojećim koncertima u Osijeku i Zagrebu, koji su planirani za 20., odnosno za 26. prosinca. Osvrnuo se i na otkazani koncert u Kragujevcu koji se trebao održati 15. studenoga baš na dan kada se razbolio.

- Ja se nadam iskreno da ćemo ga održati, imamo novi datum, 28. prosinca. Ja se prvo moram konzultirati s dva liječnika, koji puno bolje od mene znaju kako sam. Njih trebate pitati kako je Đole, a ne mene. Postoje i drugi koncerti, u Osijeku i Zagrebu, koji su na rasporedu prije Kragujevca. Neki dan čitam u novinama da je Balašević potvrdio koncert u Osijeku. Nisam ga potvrdio, ali Osijek je moj lega grad. Ako ne uspijem u Osijeku održati koncert, onda neću nigdje. I u Zagrebu, gdje uvijek dolazim da se liječim, a ne da provjerim jesam li bolestan, poručio je.

Istaknuo je da bi za nekoliko dana trebao dobiti zeleno svjetlo od liječnika te će se onda opet obratiti javnosti, također preko Facebooka.

- Da se mene pita, ja bih te koncerte već sad obećao. Ali da se mene pitalo, ja ne bih bio sasvim živ. Bolje da se pita druge. Bio sam u bolnici i imao problema koji se mogu nazvati i životno ugroženim. To nije nikakva vijest. Za mene je vijest kada najpoželjniji momak u regiji održava koncert u Beogradu i ima 70 godina. Kad jedan deda završi na Institutu za kardiovaskularne bolesti to nije nikakva vijest, rekao je.

Na kraju je rekao kako je izuzetno ponosan na podršku koju je primio otkako se razbolio.

- Nitko za koncerte u Osijeku i Zagrebu nije vratio karte, to neću nikada zaboraviti, poručio je Đole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:49