HUMANOST U SLAVONSKOM BRODU

'BILA JE NAJVEĆI BORAC U OBITELJI, A SADA NJEZINO SRCE KUCA U NEKOM DRUGOM' Marija doniranim organima spasila tri života: 'Nama je to utjeha'

u krugu: Marija Nijemčević
 CROPIX, Facebook

Zbog krvarenja u mozgu 4. siječnja u KBC Osijek preminula je Marija Nijemčević iz Slavonskog Broda. Kako piše 24 sata, onamo je došla iz Münchena na praznike, a obitelj je nakon njezine smrti odlučila donirati Marijine organe, srce i bubrege, i nekome na taj način spasiti život.

- U slavonskobrodskoj bolnici nisu imali kirurga, pa su moju tetu, koju smatram svojom drugom majkom, prevezli u Osijek. Nažalost, tamo su nam liječnici rekli da su je kasno dovezli. Obitelj je odlučila njezine organe, srce i bubrege, nekome donirati, neka se spasi nečiji život, a nama tako ostaje utjeha da će njezino srce kucati u nekom drugom. Voljeli bismo kad bismo jednog dana doznali u kome kuca srce naše tete, najjače srce na svijetu, u kojem je bilo mjesta za sve nas - rekao je njezin nećak Josip.

Dodao je da je Marija, koja je imala supruga, troje djece i unuka, ali i devetero braće i tri sestre, zapravo svima u obitelji bila kao majka.

- Bila je najveći borac u obitelji, sve je probleme rješavala uz osmijeh i zagrljaj. Tetak mi je kroz suze rekao da ne zna kako će dalje bez nje. Kazao je da su se cijeli život borili i da mu ju je Bog uzeo sad kad su napokon stali na noge i počeli uživati u životu, dodaje Josip za 24 sata, koji navodi da su Marijinim organima spašena tri života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:30