SASVIM ISKRENO

BRUTALNA OBJAVA JEDNE MAJKE NA FACEBOOKU POSTALA JE VIRALNI HIT Njezin status upućen muškarcima koji ne rade kućanske poslove trebali bi pročitati svi

 Facebook
 

Kućanski poslovi često su predmetom rasprave među supružnicima, posebice u primitivnijim sredinama gdje su žene tradicionalno odgajane da obavljaju baš sve poslove, dok muškarci ne mrdaju prstom.

Slična situacija zadesila je i blogericu Constance Hall kojoj je prekipjelo jer je kod kuće sama morala sve raditi.

O tome se pojadala prijateljicama koje su joj savjetovale da za pomoć zamoli svog partnera. To je urodilo plodom, no ne na način koji je htjela. Svoju frustraciju stoga je odlučila izbaciti u obliku posta na Facebooku i poručila muškarcima 'što ih ide'.

Ne trebamo ni spominjati da je njezina objava postala totalni hit i prikupila dosad gotovo 200.000 lajkova, što očito pokazuje da brojne žene slično razmišljaju.

'Nedavno sam bjesnila zbog činjenice da svaki kućanski posao moram obavljati ja, a moje prijateljice su mi savjetovale da 'ako želim pomoć, moram biti vrlo određena - i zamoliti'.

'Ljudima treba popis, ne mogu čitati misli', bio je odgovor.

Stoga sam pokušala zamoliti... specifično...

'Možeš li odnijeti smeće?', 'Možeš li pokupiti djecu?', 'Možeš li ustati kad i djeca, ja sam preumorna jer sam to radila posljednjih 329 godina'...

I da, prijateljice su bile u pravu...

No ja sam se izmorila konstantno pamteći što sve moram zamoliti da se napravi i konstantno prigovarajući...

I znate što se dogodilo iste minute kad sam prestala pitati za pomoć?

NIŠTA.

Opet.

Stoga sam došla do zaključka da nije posao žena tražiti pomoć, nije moj posao pisati jeb*** popise. Imamo previše prokletog posla da bi učili nekog kako da bude obziran prema nama.

Samo to napravite.

Mislite jedni na druge i na to što sve treba učiniti da bi jedan dom funkcionirao. Radi li jedan od vas dok drugi drži noge u zraku?

Druži li se jedan s prijateljima dok drugi guli 30. komad voća tog dana? Nosi li jedan od partnera čitav teret na ramenima?

Jer, kada prigovaranje prestane, kada molbe utihnu, kad nestane popisa...

Sve što će ostati je tišina i ogorčenje. I to je onda, moji prijatelji, veza koja ubija...

Nije na nikome da vas uči razumijevanju. To je vaš posao.

Samo ponekad operite jeb*** suđe bez da vas se moli.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:07