DJEČJI RAK

DJEVOJČICA KOJA JE RASTUŽILA SVIJET VIŠE NE PATI, NE OSJEĆA BOL Otac: 'Rekao sam joj da je volim.. Rekao sam joj da je u redu da zatvori oči'

 © Manchester Evening News Syndi

Četverogodišnja djevojčica koja je osvojila srca diljem svijeta izgubila je bitku s rakom. Jučer ujutro je preminula. Naime, muka malene Jessice Whelan postala je javna nakon što je njezin otac Andy objavio potresnu crno-bijelu fotografiju koja prikazuje djevojčicu s grimasama od boli na licu. U terminalnoj fazi bolesti.

U rujnu prošle godine dijagnosticiran joj je četvrti stupanj neuroblastoma, a potpuni stranci prikupili su 76 tisuća funti da joj omoguće barem malo bolje uvjete preostalih tjedana života.

Njezin otac, koji je i postavio njezinu bitku online kako bi podigao svijest o dječjem raku, objavio je jučer tužnu vijest na Facebooku.

Zatvori oči

- Osjećam i tugu i olakšanje u tome što vam moram reći da je Jessica napokon pronašla mir. Više ne pati. Ne osjeća bol... Sad su mojoj princezi narasla anđeoska krila i otišla se igrati sa svojim prijateljima i voljenima. Sad će gledati dolje svojeg malog brata i nas dok se jednog dana ponovno ne ujedinimo. Sinoć mi je napokon dopustila da je držim u rukama i dugo smo se mazili te sam joj rekao da je jako, jako volim. Rekao sam joj da je u redu da zatvori oči i ide spavati. I poljubio sam joj čelo i usne mnogo puta. Činilo mi se da joj je upravo to trebalo da se opusti u svojem odlasku jer je osam sati kasnije izdahnula.

Tatina cura

Bila je tatina djevojčica od početka do kraja. Osjećam kako je veliki dio mene otišao, ali mi je drago da sam joj mogao pružiti taj mir u zadnjim satima. Otišla je u miru.

Hvala vam svima koji ste bili dijelom našeg putovanja.

Sada tražim malo privatnosti za sebe i svoju obitelj kako bismo u miru žalili za našom lijepom princezom.

Od tate slomljena srca jedne divne i prelijepe djevojčice - napisao je slomljeni tata.

Cilj Jessicine obitelji bio je prikupiti 20 tisuća funti putem GoFundMe stranice, a do njega su došli vrlo brzo nakon fotografije koju je otac opisao kao pravo lice raka. Više od 3300 ljudi uplatilo je novac za Jessicu, ostavljajući pritom poruke podrške obitelji. Otac je ispričao kako se sva njihova ušteđevina vrlo brzo istopila te im je prikupljeni novac pomogao kod troškova prijevoza, hrane, liječenja... Nije im, rekao je, bilo ugodno tražiti novac, ali je ostao prilično iznenađen kamo je sve dospjela vijest o njima. Podrška je stizala iz cijelog svijeta: Rusije, Kolumbije... Andy Whelan htio je svijetu pokazati pravo lice raka. Roditelji su donirali Jessicine organe i tkiva za istraživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:55