KONAČNO SE VRATILA KUĆI

DOMAĆICA IZ POŽAREVCA ROBIJALA SEDAM GODINA U PERUU 'Na nagradnoj igri sam dobila daleko putovanje, a onda su mi u kofer podmetnuli drogu...'

 Profimedia, Alamy
 

Vase Radović (49), domaćica iz Požarevca, nedužna je robijala sedam godina u zatvoru u Limi, a u četvrtak ujutro se konačno vratila kući, piše Blic.

Njezina agonija, koja više nalikuje nekoj nevjerojatnoj filmskoj priči, započela je 2011. godine kada je u lažnoj nagradoj igri osvojila putovanje u Peru. Pri povratku joj je, kako tvrdi, u kofer podmetnuta droga, a osuđena je na deset godina zatvora.

"U Peru sam došla kao turist 26. kolovoza prije osam godina, a putovanje sam dobila na lažnoj nagradnoj igri. Znam tko je stavio drogu u moju torbu, ta osoba je bila moj vodič i cijelo vrijeme je imala moj pasoš i kompletnu dokumentacija, karte i sve ostalo - ispričala je nedavno putem video poziva na srpskoj televiziji.

Zbog dobrog vladanja uvjetno je puštena nakon sedam godina, ali od tada se nije uspjevala vratiti u Srbiju.

- Puštena sam iz zatvora 2018. godine, to je neko predsjednikovo pomilovanje. Zahvalna sam im, dolazile su i delegacije, znali su svi da sam nedužna i da odležavam tuđu kaznu, sve ambasade ovdje znaju o meni - rekla je tada.

Nikako nije mogla sakupiti novac za kartu jer je zarađivala jedva kako bi preživjela, riskirajući da ju zbog rada na crno vrate u zatvor. U pomoć su priskočili obitelj i prijatelji, koji su sakupili 1200 eura za avionsku kartu. Međutim, morala je čekati izdavanje pasoša i, u tom čekanju, karta joj je istekla i propala.

Novac za avionsku kartu iz Lime do Beograda ovaj put su sakupili građani Požarevca u humanitarnoj akciji.

"Presretna sam što sam se vratila i jedva čekam da vidim svoje kćeri – rekla je vidno uzbuđena nakon slijetanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:50