TUŽNA PRIČA IZ RIJEKE

DVOGODIŠNJA DJEVOJČICA OD ROĐENJA PRIKOVANA ZA KREVET U RIJEČKOJ BOLNICI Roditelji se pojavljuju tek protokolarno i tako je drže zarobljenu u sustavu

Ilustracija
 CROPIX

Prije dvije i pol godine u riječkoj je bolnici rođena djevojčica koju je bolest od dana rođenja prikovala za bolnički krevet. Malena je od rođenja bila na listi čekanja za transplantaciju koštane srži i od tada nije izašla iz bolnice. No priča, čini se, ima sretan kraj, javlja RTL.

Voditeljica Odjela onkologije Dječje bolnice Jelena Roganović rekla nam je kako je pronađen donor za djevojčicu te se priprema transplantacija koštane srži. Dodaje kako se zdravstveni problem ne odgađa, već se bira idealno vrijeme za djevojčicu kada će biti operirana, a to će najvjerojatnije biti u travnju ili svibnju.

Operacija će biti u Zagrebu, nakon čega će se djevojčica oporavljati 6 mjeseci, a o njezinom daljnjem zbrinjavanju brinut će Centar za socijalnu skrb.

Naime, malenu Barbi, kako ju od milja zovu, zadesila je i teška obiteljska situacija.

Roditelji djevojčice u bolnici se pojavljuju tek protokolarno i tako ju drže zarobljenu u sustavu, a zbog njihovog povremenog dolaska nije se moglo krenuti u postupak izdvajanja djevojčice iz obitelji.

Roditelji se javljaju Centru za socijalni rad, tvrdi Roganović , a u tijeku je i postupak za oduzimanje roditeljske skrbi, piše RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:43