OBITELJ BESKRAJNO ZAHVALNA

FOTO: 'A KAKO SAM MOGAO REĆI NE' Veliko srce doktora koji nije mogao odbiti molbu svog malog pacijenta (8) kojemu je postavljena teška dijagnoza

 Twitter
 

Kanadski kirurg iz Halifaxa nedavno je izveo izazovnu operaciju bez anestetika - na plišanom medvjediću. Dr. Daniel McNeely pristao je na operaciju nakon zamolbe svog drugog pacijenta.

Naime, Jackson McKie (8) upravo se spremao na operaciju kada je zamolio McNeelyja da pomogne i njegovom medi, od kojeg se ne razdvaja.

Jackson boluje od hidrocefalusa, proširenja moždanih komora zbog viška cerebrospinalnog likvora, a dr. McNeely jedan je od neurokirurga koji vode brigu o njemu od njegova rođenja.

- Kako sam mogao reći ne?, napisao je McNeely na Twitteru uz priložene slike operacije medvjedića, a ta je objava u međuvremenu podijeljena više od 7000 puta.

Njegova dijagnoza za medu bila je 'raspor na pazuhu', a medvjedić je dobio i masku za kisik. Dobroćudni doktor izvijestio je kako su obje operacije bile uspješne te se pacijenti dobro oporavljaju.

Obitelj malog Jacksona beskrajno je zahvalna doktoru koji je učinio sve da bi se njihov sin ugodno osjećao tijekom boravka u bolnici.

- Jackson je bio tako ponosan. Imao je svog malog medu kraj sebe u bolničkom krevetu, kazao je otac Rick McKie za CBS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:11