KAKVA SU VAŠA ISKUSTVA?

FOTO: DIRLJIVA FOTOGRAFIJA IZ BOLNICE KOJA JE RASPLAKALA BROJNE RODITELJE 'Moje dostojanstvo odavno je bilo nestalo...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 20.09.2017. u 14:20

Photo essay from hospital. Maternity of the hospital center René Pleven - Dinan- Côtes-d'Armor (22), France. Mother and newborn baby boy., Image: 41895932, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, BSIP
Profimedia, BSIP

 

Fotografija koja prikazuje bliskost između medicinske sestre i žene koja je upravo rodila proširila se internetom brzinom munje i zaradila brojne lajkove brojnih korisnica koje je scena ganula.

Naime, fotografkinju Katie Lacer (MommaKT Shoots Photography) unajmila je jedna trudnica iz Indiane kako bi dokumentirala njezin porođaj.

Fotografkinja je, između ostalog, uslikala svoju klijenticu kako prvi put nakon porođaja ide na wc, a fotografija prikazuje medicinsku sestru kako kleči ispred žene na podu i stavlja joj u gaćice hladne obloge.

 

Jill Krause, koja piše popularni blog Baby Rabies, fotografiju je objavila na svom Facebooku, objašnjavajući kako ju je podsjetila na vlastito iskustvo.

- Nikad neću zaboraviti lica medicinskih sestara koje su me pratile do kupaonice nakon svakog poroda. To je bio trenutak kad sam bilo toliko ranjiva, umorna, preplašena i potresena. Moj trbuh se ispuhao, a moje dostojanstvo nestalo je već odavno. Odnosila se prema meni s toliko poštovanja i ljubaznosti.

- Dala mi je snagu i potvrdu da imam tuđu pomoć, iako se radilo o samo nekoliko trenutaka u kupaonici, na wc-u, dok mi je pokazivala kako staviti obloge na moje zaprljane gaćice - napisala je.

Njezina objava na društvenim medijima privukla je brojne komentare podrške medicinskim sestrama, a i druge majke ispod fotografije podijelile su svoja iskustva iz bolnice.

Tagovi

Izdvajamo