ZAJEDNO U ISTOJ BOLNIČKOJ SOBI

FOTO: MAJKA NA FACEBOOKU OBJAVILA FOTOGRAFIJU OD KOJE ĆE VAM PUKNUTI SRCE Dvoje njezine djece bori se protiv raka, a ona ima savjet za sve roditelje

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.03.2018. u 15:04

HANZA MEDIA

 

Dirljiva fotografija koju je jedna majka iz kanadskog Quebeca objavila na Facebooku prikazuje njezino dvoje djece, koje se oboje bore s karcinomom, zagrljene dok leže zajedno u bolnici.

Jacob Randell (14) i njegova petogodišnja sestrica Sophia nedavno su saznali kako im se karcinom vratio, a majka Liliane Hajjar uz objavljenu fotografiju napisala je kako je njezina obitelj 'slomljena' i kako joj nema druge nego nekako pronaći snage da nastavi dalje.

- Ovo je najtužnija slika koju su moje oči i srce ikad vidjeli. Slomljena sam. Svi smo slomljeni - napisala je Liliane na Facebooku prije nekoliko dana, te objavila i fotografiju na kojoj pišu imena njezine djece na vratima bolničke sobe.

 

- Ovo nije život kakav sam zamišljala za njih, no što je tu je i bit ćemo uz njih svakim korakom - dodala je.

Jacob je imao isto godina koliko njegova sestra ima sada, kada mu je dijagnosticiran agresivni oblik karcinoma mozga.

Dijagnoza je značila da mora proći brojne operacije i terapije zbog čega je izgubio vid na jedno oko te sluh na jedno uho.

GoFundMe
 

Samo deset mjeseci kasnije, kada je i njegov brat Liam bio dio obitelji, liječnici su roditeljima kazali kako je karcinom pobijeđen.

Nakon što se rodila malena Sophia, cijela obitelj bila je na genetskom testiranju. Za Liama su nalazi bili negativni, no Sophijini su bili pozitivi i 2016. dok je bila na redovnom pregledu pronađen joj je tumor na lijevoj strani mozga.

Terapije su djelovale i oboje su se držali dobro sve dok prošlog tjedna Jacobu nije dijagnosticiran karcinom bubrega, a potom su saznali da se Sophijin karcinom vratio.

GoFundMe
 

Majka je na GoFundMe stranici pokrenula kampanju prikupljanja novca za sve tekuće troškove liječenja, a prije nekoliko dana napisala je neke savjete drugim roditeljima:

- Znate li onaj trenutak kada vas vaša djeca uzbuđeno pitaju mogu li nešto učiniti, a vi im samo kažete 'kasnije' ili 'možda neki drugi put'?

- Igrajte se s njima, otiđite u park, napravite to odmah. Nemojte čekati. Toliko žalim zbog svojih mnogih 'kasnije' i ne mogu prestati misliti na to - poručila je ova hrabra majka.

Brat i sestra trenutno se nalaze na liječenju u Dječjoj bolnici Istočnog Ontarija u Ottawi.

Tagovi

Izdvajamo