ONLINE NASILJE

FOTO: 'ODVRATNA SI, PONIŽAVANJE MORA PRESTATI!' Bodibilderica gnjusnim komentarom ponizila puniju ženu, uslijedila je salva uvreda

 Screenshot / Facebook/Instagram

Korisnici društvenih mreža nemilosrdno su napali bodibildericu koja je na Instagramu, gdje ima više od 17.000 obožavatelja, objavila fotografiju kojom je ponizila puniju ženu koja je ondje vježbala.

Diana Andrews je podijelila fotografiju žene slikanu s leđa na traci za trčanje uz opis: ‘Kladim se da naručuje dostavu hamburgera.’

Premda na Instagramu promovira vlastita dostignuća i zdrav život, zbog brojnih napada i prozivki zatvorila je profil i više nije javan. No, fotografije su u međuvremenu objavljene na Facebooku gdje su brojni korisnici odlučili podržati djevojku koja se trudi oko svog zdravlja, neovisno o tome kako sad izgleda. Korisnici su njezinu objavu opisali kao tragičnu i da njome obeshrabruje ljude koji se trude vježbati.

Screenshot / Facebook

Poznata blogerica koja potiče žene da o sebi i svom tijelu imaju zdravu sliku, Megan Crabbe, opisala je objavu kao odvratnu. ‘Voljela bih da ljudi poput Diane shvate da ponižavanjem nekoga zbog izgleda neće ništa postići, a pogotovo neće tu osobu potaknuti da se osjeća bolje u vlastitoj koži. Takav stav samo nameće štetne standarde ljepote i tjera žene da i dalje vjeruju kako smo ovdje da bismo se natjecale i bile što ljepše. To, naravno, nije istina, a ponižavanje mora prestati’, rekla je za Huffington Post.

Prema istraživanju brenda Dove, samo 20% Britanki zadovoljno je svojim izgledom zbog čega Velika Britanija spada među zemlje u kojima žene imaju najniže samopoštovanje u svijetu. Također, oko 56% žena u svijetu smatra da društvene mreže generiraju negativnu sliku o fizičkoj ljepoti.

Andrews se naknadno ispričala i objavila: ‘Shvaćam da je bilo pogrešno tako se šaliti. Nisam imala namjeru nikoga poniziti, uvrijediti ili prozivati.’

Screenshot / Facebook

Ovaj slučaj neodoljivo podsjeća na situaciju iz svibnja prošle godine kad je Playboyeva zečica Dani Mathers u teretani LA Fitness fotografirala 70-godišnju gospođu u svlačionici, golu, okrenutu leđima, s negativnim komentarom: ‘Ako ja ovo ne mogu ne vidjeti, onda ne možete ni vi.’ Dani je htjela reći kako staro tijelo izgleda ružno, a usto je objavila i svoj sefie na kojem se podrugljivo smije.

Screenshot / YouTube

Osim što je u komentarima na Facebooku doista nisu štedjeli, već joj željeli kraj karijere i koješta drugo, Mathers je dobila doživotnu zabranu ulaska u popularni lanac teretana i izgubila je posao na radiju. Osim toga, protiv nje je podignuta tužba za narušavanje privatnosti, za što bi mogla dobiti do šest mjeseci zatvora i do 1.000 dolara (skoro 7.000 kuna) novčane kazne ako je proglase krivom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:57