ROĐEN 11 TJEDANA RANIJE

FOTO: OVO ČUDO SE DOGODI U JEDNOM OD 80.000 SLUČAJEVA Rodila je na prednjem sjedalu automobila, a onda se zapanjila kad je vidjela dijete

 Instagram
 

Maleni Ean Jamal rođen je prijevremeno, kada je njegova majka bila u 29. tjednu trudnoće. Raelin Scurry iz Pennsylvanije trudovi su uhvatili početkom kolovoza na prednjem sjedalu automobila, no osim neobičnog mjesta na kojem je rodila - neobičnije je bilo to što je rodila dječaka u netaknutom vodenjaku.

Nije očekivala da će roditi i mislila je da su kontrakcije koje je osjećala samo grčevi koji se znaju javiti pri kraju trudnoće, a ne trudovi.

No 45 minuta nakon, kada su kontrakcije postale sve češće, odlučila je krenuti u bolnicu.

- Trudovi su postali sve učestaliji i intenzivniji i nisam se ni snašla kada sam shvatila da je vrijeme za tiskanje. U panici sam nazvala 911, nisu razumjeli što im govorim jer sam vrištala. Stoga sam telefon dala u ruke zaručniku i skinula hlače, a onda osjetila djetetovu glavu dolje. Još jednom sam stisnula i beba je bila vani - ispričala je Raelin Scurry.

No kao da rađanje u automobilu nije bilo samo po sebi strašno, kada je Raelin pogledala dolje, shvatila je da je beba još uvijek umotana u vodenjak.

- Isprva je beba bila mirna i mogla sam se samo moliti da sve bude u redu. Potom sam mu podragala lice palcem, a on je privukao ruke i noge prema licu, kao da je čuo moje molitve i htio me uvjeriti da je dobro. Držala sam ga tako u rukama sedam minuta, koliko nam je trebalo da stignemo u bolnicu.

- Imao je 1,4 kg i držao se jako dobro s obzirom na to što je prošao. Znala sam da će biti sjajan mali čovjek - zaključila je majka dječaka koji je prve dane proveo u inkubatoru, a danas je zdrav i normalno se razvija.

Inače, bebe u netaknutom vodenjaku rađaju se vrlo rijetko, rjeđe od jednom u 80.000 slučajeva, a češće se događa prilikom carskog reza nego li pri normalnom vaginalnom porodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:49