DRUGA STRANA

FOTO: RAZVRATNA ZLATNA MLADEŽ JEDNE OD NAJSIROMAŠNIJIH DRŽAVA NA SVIJETU Procurili zapanjujući detalji o rastrošnosti mladih bogatuna u Zimbabveu

 Instagram
 

I dok Zimbabve potresaju političke promjene - predsjednik Robert Mugabe u utorak je objavio da podnosi ostavku nakon 37 godina na vlasti - bogati pripadnici zlatne mladeži ne brinu previše o promjenama u toj državi. Njih više brinu nova turistička destinacija, luksuzni automobili i razuzdani partyji.

Ako ste mislili da samo klinci iz Dubaija, Singapura ili New Yorka uživaju u luksuzu kakav si većina svijeta ne može ni zamisliti, prevarili ste se. S obzirom na turbulentnu situaciju u Zimbabveu u javnost su isplivale fotografije i profili na Instagramu bogatih klinaca iz te zemlje od kojih su mnogi usko vezani upravo uz bivšeg predsjednika Mugabea.

Kao ni mnogim drugim privilegiranim mladim ljudima, tako ni onima iz Zimbabvea ne nedostaje Rolls Royceova, privatnih aviona i milijuna kojima se hvale na društvenim mrežama. Premda im je zemlja jedna od najsiromašnijih na svijetu, uz Kongo, ovim mladim poduzetnicima ne nedostaje sredstava za život, piše Daily Mail.

Među najpoznatijim osobama na društvenim mrežama izdvajaju se ‘zimbabveanske Kardashianke’ koje se besramno hvale snopovima novčanica. Vanessa Chironga i njezina sestra Michelle, obje 28-godišnjakinje, kćeri su bogatog vlasnika nekretnina i političara Philipa Chiyangwe, Mugabeova nećaka, čije se bogatstvo procjenjuje na 280 milijuna dolara.

U državi u kojoj čak 93 posto stanovništva živi ispod granice siromaštva, Michelle se vozi u posebnom izdanju Land Rovera koji je dizajnirala Victoria Beckham, vrijednom oko 100.000 dolara (blizu 700.000 kuna). Skupocjeno krzno, torbice od lavlje kože i zlatne dizajnerske štikle samo su dio ekstravagancije u kojoj uživa Michelle.

@cecymbofs looks absolutely STUNNING in her LADYMC HAIR on her wedding day

A post shared by Michelle Chiyangwa (@wegettinmcmoney) on

Thank God It's Friday... Then again I thank God for everyday...

A post shared by Michelle Chiyangwa (@wegettinmcmoney) on

W.E.E.K.E.N.D G.E.T.A.W.A.Y #BumiHills #GirlsWeekend

A post shared by Michelle Chiyangwa (@wegettinmcmoney) on

je me sens super-bien! @zimbalicious and @house_of_adnp @dj_trillangel_official @wegettinmcmoney

A post shared by Ellen Vannessa Chironga (@mrsc_blessed) on

What a girl wants, what a girl needs.. #christina #nailart @youngnails_zim

A post shared by Ellen Vannessa Chironga (@mrsc_blessed) on

When in Europe #vzondo #europe #bikinibody #heat

A post shared by Ellen Vannessa Chironga (@mrsc_blessed) on

Među razmetnijim bogatašima nalaze se i Mugabeovi sinovi Robert Jr. (24) i Chatunga (20). U rujnu su se počastili novim Rolls Royceovima. Obojica su studirali arhitekturu u Dubaiju, a Robert Jr. je ondje kupio nešto što nalikuje na Batmobile.

Chatunga je redovni gost lokalnih tabloida koji pišu o njegovoj rastrošnosti. Prije dva tjedna u medije je procurio video na kojem mladi bogataš izlijeva skupocjeni šampanjac Ace of Spades preko Rolexa optočenog dijamantima.

Sidney Hambira Jr., sin jednog od najbogatijih poduzetnika u Zimbabveu, voli putovati pa se na društvenim mrežama hvali privatnim avionima, jahtama i skupim automobilima. No, pohvalio se i s 14.000 dolara vrijednim tenisicama Giuseppe Zanotti izrađenim od krokodilske kože sa zlatnim detaljima te zlatnim pištoljem s mecima koji izgledaju poput ruža za usne.

Najbogatiji ‘klinac’ u državi je Wicknell Chivayo, odnosno Sir Wicknell, kako je poznat na društvenim mrežama. On, pak, voli pokazivati sve segmente luksuza u kojem uživa, od specijalno dizajniranih automobila do golemih svežnjeva novčanica i dizajnerske robe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:49