KAKVA LIMUZINA...

FOTO: SPLITSKI MATURANT ŠOKIRAO PRIJATELJE Nitko mu nije vjerovao kad je rekao da će na maturalnu zabavu dojahati na svojoj kobili

 Nikola Vilić / CROPIX
 

Maturant splitske Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Berto Pletikosić nesumnjivo je privukao pažnju ne samo svojih školskih prijatelja nego i cijelog Splita kad je na maturalnu večeru u hotelu Atrium u Splitu dojahao na svojoj kobili Double Trouble.

Taj 18-godišnji jahač trkaćih konja, licencirani džokej pri Hrvatskom galopskom savezu, te osvajač nekoliko trofeja s hipodroma Sinj i Oklaj, porijeklom iz Hrvaca kod Sinja, jahao je dvjestotinjak metara Ulicom Domovinskog rata do ulaza hotela gdje su ga dočekali njegovi razredni kolege, profesori i roditelji.

- Ovo je inače kobila za galopske utrke oko hipodroma. Zadovoljan sam kako je odradila ovaj šušur. Kobila ima osam godina i dovedena je iz Baden Badena iz Njemačke, plaćena je 12 tisuća eura. Gore je trčala par utrka, spremao sam je za Sinj nedavno, ali mi se desila mala nezgoda. Naime, 16 dana prije sam pao s konja kojeg sam isto trenirao te sam završio na intenzivnoj njezi šest dana. Imao sam četiri punta na ruci i teški potres mozga, ali sve je dobro prošlo. Još sam s konjima i ne odustajem. Moj cilj je sinjska Alka, rekao je Berto u razgovoru za DalmacijaDanas.

Dodao je da mu je ovaj spektakularni dolazak slučajno pao na pamet jer mu se učinilo atraktivno. Njegovi su prijatelji bili u priličnom šoku jer su mislili da se šali kad im je iznio svoju namjeru.

U galeriji pogledajte kako je Bero jahao Splitom:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:43