UKRALI GA IZ DVORIŠTA

FOTO: SUZE DJEVOJČICE S BRAČA ZA CRVENIM BICIKLOM GANULE HRVATSKU Dea (9) plakatićima oblijepila cijelo svoje mjesto, a onda je stigla sretna vijest

 FACEBOOK
 

Kad si dijete i nešto neizmjerno voliš, a onda to izgubiš, tuga je pregolema. A upravo to dogodilo se devetogodišnjoj Dei Urlić iz Općine Postira na otoku Braču.

Djevojčici, koja će na jesen krenuti u treći razred osnovne škole, ukrali su crveni bicikl, jedini koji je imala i koji je naprosto obožavala.

Deina baka Željka rekla nam je kako se njezina unuka na njemu vozila po cijelome mjestu, a onda je biciklić nestao - netko ga je uzeo iz njihova dvorišta. Djevojčica je bila neutješna, obitelj je "njezino najveće blago" tražila svugdje, ali crvenome biciklu, nažalost, ni traga ni glasa.

A onda se uplakana Dea dosjetila genijalne ideje - sama je nacrtala plakatiće i oblijepila cijelo mjesto moleći poštene nalaznike da joj vrate ono što najviše voli.

- Koliko se ona potrudila, na hrvatskom i engleskom jeziku, to samo pokazuje da ima jak karakter i da je divno dijete! Drugi bi napravili plakate na kompjuteru, ali Dea za to nije htjela ni čuti, sama je nacrtala i opisala svoj crveni bicikl... - kroz suze nam u telefonskom razgovoru priča ponosna baka Željka.

Dein crtež brzo je postao pravi viralni hit na društvenim mrežama. Javljali su se ljudi iz cijele Hrvatske, nudili pomoć, a onda je, u četvrtak poslijepodne, stigla najljepša vijest iz Zagreba. Naime, obitelj Urlić kontaktirao je odjel marketinga tvrtke Pevec, gdje je Dein izgubljeni bicikl i kupljen - toliko ih je dirnula priča devetogodišnje djevojčice s Brača da su joj odlučili darovati novi!

- Deina mama, moja kći, pričala je s gospodom iz Peveca. Poslat će nam bicikl u Split, a mi ćemo ga ondje dočekati. Neizmjerno hvala svima koji su nam se javljali, nismo mogli ni sanjati da će jedan dječji bicikl izazvati takvu lavinu emocija i pozitivnih reakcija... Hrvatska je još jednom pokazala da ima veliko srce - zaključila je ganuta baka Željka, presretna što će njezina unučica uskoro opet jurcati ulicama Postira na svom novom bicikliću.

FACEBOOK

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:51