HTZ ORGANIZIRAO PUTOVANJE

Fotoreporter kojeg su Vatreni zgazili nakon gola, dolazi na odmor u Hrvatsku: 'Ovo je predivna zemlja i raj za ljubitelje fotografije. Jedva čekamo!'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 29.08.2018. u 13:46

Soccer Football - World Cup - Semi Final - Croatia v England - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 11, 2018 Croatia's Ivan Rakitic and Mario Mandzukic celebrate with an AFP photographer Yuri Cortez after their second goal REUTERS/Carl Recine - RC114C58C600
Carl Recine / REUTERS

 

Fotoreporter meksičkog dopisništva AFP-a Yuri Cortez, koji je postao poznat diljem svijeta našavši se u kolopletu "vatrenih" nakon gola Maria Mandžukića protiv Engleske kojim je Hrvatska ušla u finale SP-a i snimivši pritom izbliza lica i slavlje hrvatskih nogometaša, dolazi na sedam dana u Hrvatsku, izvijestili su u utorak iz HTZ-a.

Cortez s obitelji dolazi na poziv Hrvatske turističke zajednice (HTZ), a obilazak će započeti u Zagrebu, 31. kolovoza.

Potom će obići Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar, Opatiju, Rovinj i Pulu te Nacionalni park Kornati ili Park prirode Telašćica.

Soccer Football - World Cup - Semi Final - Croatia v England - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 11, 2018 Croatia players celebrate next to an AFP photographer Yuri Cortez after Mario Mandzukic scores their second goal REUTERS/Carl Recine TPX IMAGES OF THE DAY - RC1552E87250
Carl Recine / REUTERS

AFP-ov fotograf Yuri Cortez fotografira slavlje Hrvatske

U povodu dolaska u Hrvatsku Cortez, inače Salvadorac, poručio je je sretan što će moći doživjeti Hrvatsku, o kojoj je čuo puno toga lijepoga.

"Iako sam proputovao svijet u Hrvatskoj još nisam bio, a posebno me veseli što ću to iskustvo proći zajedno sa svojom obitelji. Hrvatska je predivna zemlja puna odličnih i unikatnih motiva te kao takva predstavlja raj za ljubitelje fotografije. Jedva čekamo našu hrvatsku avanturu", poručio je Cortez uoči dolaska u Hrvatsku, što su najavili i salvadorski mediji, ali i on sam na društvenim mrežama.

Soccer Football - World Cup - Semi Final - Croatia v England - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 11, 2018 Croatia's Mario Mandzukic celebrates next to an AFP photographer Yuri Cortez after scoring their second goal REUTERS/Carl Recine - RC190CA88600
Carl Recine / REUTERS

Iz Glavnog ureda HTZ-a uz ostalo napominju i da će se Cortez u Opatiji 5. rujna prigodno sastati s predstavnicima HTZ-a, Ministarstva turizma i Hrvatskog nogometnog saveza.

Cortez je 53-godišnji fotoreporter, voditelj meksičkog dopisništva AFP-a, treće najveće novinske agencije na svijetu. U profesionalnoj karijeri je osim sportskih natjecanja fotografirao i prirodne katastrofe, humanitarne krize, te scene ratišta diljem svijeta.

"Informaciju i vijest o dolasku Corteza u Hrvatsku na poziv HTZ-a prenijeli su brojni svjetski mediji što je dodatni prilog promociji naše zemlje, a nakon jakih dojmova i reakcije zbog povijesnog rezultata hrvatske reprezentacije na SP-u. Zato smo i nastavili s provođenjem aktivnosti koje će Hrvatsku u svijetu dodatno pozicionirati kao atraktivnu turističku destinaciju koju svakako valja posjetiti. Raduje nas dolazak Corteza i njegove obitelji koji će se iz prve ruke uvjeriti u ljepote Hrvatske i ljubaznost naših ljudi", rekao je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Pogledajte raniji video koji  jeJutarnji objavio ekskluzivno, i nije dozvoljeno njegovo neovlašteno korištenje ili postavljanje na druge kanale:

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo