ŽENA PREDSJEDNIKA

GOSPOĐI MACRON VEĆ JE PRISJELA POZICIJA PRVE DAME FRANCUSKE? Brigitte po prvi puta progovorila o životu na vrhu: 'Bježim kad god mi se ukaže prilika!'

Emmanuel Macron i Brigitte Trogneux
 REUTERS
 

Gotovo godinu dana otkako je postala prva dama, Brigitte Macron otkrila je kako izgleda ‘život na vrhu’. Ovaj tjedan otputovala je sa suprugom, francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, u posjet Washingtonu, a u razgovoru za francuski radio rekla je da joj je bilo jako teško naći mir na novom poslu.

‘Ono što mi se nikako ne sviđa je činjenica da nikad nemamo slobodno. Gdje god se nalazite, uvijek će se naći i netko tko vas želi slikati. Ne postoji vrijeme kad možete uživati u potpunoj tišini. To je najteža strana ove pozicije’, rekla je gđa Macron.

Priznala je da ponekad ima osjećaj da je sve što kaže loše ili se pogrešno shvaća: ‘To je zapravo šteta jer se čovjek stalno suzdržava.’

Unatoč obavezama koje je prihvatila, kaže da se i dalje osjeća kao supruga Emmanuela Macrona, a ne predsjednika. Samim time nema osjećaj da je ‘nekakva prva dama’, piše BBC. ‘Uglavnom imam osjećaj da živim normalno. Nalazim se s prijateljima… Nisam se promijenila, a nije se promijenilo ni moje razmišljanje ni način života.’

Brigitte Macron, koja ne nosi službenu titulu prve dame, ima obaveze koje se tiču osoba s posebnim potrebama, edukacije, djece, problema žena, zdravlja i ravnopravnosti spolova. Kaže da ta uloga nije uvijek jednostavna jer narod ni za što nije izabrao nju, već njezinog supruga.

Za službenih izleta i putovanja kaže da samo slijedi upute, no kad god joj se ukaže prilika, bježi nakratko od muža i službenog programa.

Bračni par Macron od početka je u centru pažnje javnosti, uglavnom zbog velike razlike u godinama. Francuski predsjednik ima 40, a gospođa Macron napunila je 65. Oni sami smatraju da su neobičan par. Upoznali su se dok je Emmanuel bio u srednjoj školi, a ona mu je bila nastavnica. U više je navrata rekla da ju je ‘totalno osvojila’ njegova nevjerojatna inteligencija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:39