POŽRTVOVNI PODUHVAT

HRVAT POSTAO AUSTRALSKI NACIONALNI JUNAK, NJEGOV POTEZ OSTAVLJA BEZ DAHA 'Proradio mi je instinkt, nisam razmišljao. Ispred mene je sve gorjelo...'

 Facebook
 

Tridesetšestogodišnji Zoran Blagaich iz Pertha, podrijetlom Šoltanin, postao je australski nacionalni junak, piše Slobodna Dalmacija.

U ponedjeljak navečer hrabro je skočio u zapaljeno skladište u Inglewoodu spriječivši vatru da se proširi na stambene zgrade u blizini, do dolaska vatrogasaca.

Sa svojom djevojkom Zoran je bio u jednom restoranu, kada je začuo panične povike stanara i vidio dim. Bez premišljanja je preskočio nekoliko ograda koje ograđuje skladište i dohvatio vrtnu cijev za vodu te počeo gasiti rubove požarišta kako se vatra ne bi proširila na okolne stambene zgrade.

- Proradio je prirodni instinkt da se pomogne. Nije bilo razmišljanja. Znam da sam samo počeo preskakati ograde dok su oko mene ljudi vrištali. Toplina je bila nesnosna, a ispred mene je sve gorjelo, uz stalne eksplozije, rekao je Blagaich australskim medijima.

Facebook

Požar je izbio u skladištu "Bunningsa", trgovine za dom, vrt i radionicu, a u tim halama čuvale su se razne kemikalije, boje, građevinski materijal i druge potencijalno opasne i toksične tekućine. Zbog požara, nastajale su eksplozije pa se činilo kao da je riječ o vatrometu. Mediji pišu kako je plamen bio visok i do 25 metara, a limenke s kemikalijama postajale su poput projektila pa su neke završile i na udaljenosti od 100 metara od skladišta. Na koncu, izgorjelo skladište "Bunninga" se srušilo, a susjedstvo je ostalo bez struje.

- Nisam ja nikakav heroj. Pravi heroji su vatrogasci, njih stotinjak, koji su ugasili vatru i spasili ljudske živote, kazao je skromni Zoran. Srećom, u ovom velikom požaru nije bilo ozlijeđenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:03