MICHAELA BARIŠIĆ

HRVATICA NA NJEMAČKOM MILIJUNAŠU OSVOJILA 250.000 EURA I PUBLIKU U STUDIJU 'Vjerojatno će vas začuditi što si planiram prvo kupiti'

    AUTOR:
    • Vinko Paić

  • OBJAVLJENO:
  • 19.01.2019. u 10:00

screenshot RTL

 

Hrvatica Michaela Barišić u petak navečer na njemačkom RTL-u u popularnom kvizu 'Tko želi biti milijunaš' postala je milijunašica osvojivši čak 250 tisuća eura, točnije jedan milijun i 860 tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija. Da je točno odgovorila na pitanje vrijedno 750 tisuća eura odgovarala bi za najveći mogući iznos - nevjerojatnih 2 milijuna eura.

Ipak, Mihaela koju je iz publike bodrila majka Vera (na fotografiji dolje) odlučila je da neće riskirati pa je odustala i kući otišla s prethodno osvojenih 250 tisuća eura.

Inače, u njemačkoj inačici 'Milijunaša' natjecatelji dobiju 15 pitanja, a Mihaela je točno odgovorila na njih 13. Pitanje za 750 tisuća eura na kojem je odustala glasilo je: Što je službeno navedeno kao maksimalna težina od 25 grama?

screenshot RTL
 

Produkcija kviza kao moguće odgovore ponudila je: njemačko poštansko pismo, strelicu za pikado, Nürnberger kobasicu i finu uncu zlata. Da nije odustala Mihaela bi kao točan odgovor ponudila strelicu za pikado, a točan je odgovor bio kobasica, pa se njena odluka naposljetku pokazala itekako mudrom.

Netom nakon završetka emisije u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju uzbuđena Michaela priznala nam je kako još uvijek nije svjesna svega što joj se dogodilo.

- Morat ću se naviknuti da sam osvojila toliki novac. Nemam neke velike želje. Sad će vam ovo možda zvučati čudno, ali televizor kojeg imam u kući star mi je 12 godina, pa ću vjerojatno od osvojene nagrade prvo kupiti novi, smije se i dodaje.

- Naravno, planiramo i jedno lijepo ljetovanje i odmor u Hrvatskoj. Roditelji su mi iz Slavonije, u mirovini su i sada žive u Puli. Imamo puno rodbine u Đakovu. Nastojim barem jednom godišnje doći u Hrvatsku. U Njemačkoj se Milijunaš emitira već 20 godina i oduvijek sam maštala i bila mi je velika želja da jednom i ja sjednem na taj vrući stolac, kaže novopečena milijunašica.

Trenerica odbojke simpatičnim je, ležernim i samouvjerenim načinom odgovaranja osvojila simpatije publike ispred malih ekrana. Još je u ponedjeljak oduševila voditelja Günthera Jaucha načinom odgovaranja pa joj je rekao da ima živce poput pravog kockara.

S partnerom i dvoje djece Michaela živi u Baden-Württembergu, a na kviz se bila prijavila jer osvojenim novcem želi roditelje poslati na odmor.

- Oni su gastarbajteri iz Hrvatske i jedino su vidjeli autoput A8 prema Salzburgu i Hrvatsku, rekla je u emisiji.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo