NAVIJAČKO LUDILO

I SLAVONSKE GUSKE I PATKE BODRIT ĆE VATRENE U FINALU! Vlasnik: 'U jednom sam se trenutku uplašio da u jatu imam uljeza, ali brzo je promijenila ploču'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.07.2018. u 20:19

Petrijevci, 120718. vica Pavicic vlasnik OPG-a Pavicic iz Petrijevaca i strastveni navijac hrvatske reprezentacije prigodno je ukrasio crveno bijelim kockicama cijelo svoje jato gusaka. Na fotografiji: guske s crveno bijelim kockicama. Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

Ivica Pavičić sa svojim guskama

 

Ivica Pavičić (61) iz Petrijevaca možda jest u mirovini, ali posla, kaže, za njega uvijek ima. Ovaj vrijedni Slavonac osnovao je vlastiti OPG, koji uspješno vodi s ostatkom obitelji, a njihove voćne rakije, likeri i džemovi već su osvojili toliko međunarodnih priznanja i medalja da ih Ivica, govori nam u šali, više ne može ni pobrojati.

Odnedavno je, dodaje, proširio obiteljski posao te se počeo baviti uzgojem pataka i gusaka, koje su se, htjele ne htjele, ovih dana i same našle u vrtlogu navijačke groznice koja trese svaki kutak Lijepe naše.

Naime, gospodin Ivica odlučio je na itekako originalan način pripremiti svoje jato za nadolazeći nedjeljni finale, kad će Hrvatska odmjeriti snage s Francuzima.

- U jednoj grafičkoj firmi, koja mi inače radi stickere za naše rakije, naručio sam vodootporne crvenobijele naljepnice, od kojih sam izradio ogrlice za guske. U mirovini sam pa imam slobodnoga vremena, a obožavam nogomet pa mi je, eto, na pamet pala i ova ideja - smije se Pavičić, koji trenutačno ima 20 gusaka i 45 pataka.

- U jednom trenutku, kad sam vidio kako patka guski pokušava skinuti 'kockastu' ogrlicu, uplašio sam se da u jatu možda imam i uljeza, da, ne daj Bože, ova navija za Engleze! Ali brzo smo mi to riješili - zaprijetio sam joj da će u lonac i odmah je 'promijenila ploču' - našalio se Ivica.

FOTOGALERIJA: Guske i patke vatrene navijačice

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo