ISKRENA TENISAČICA

INTIMNA ISPOVIJEST SERENE WILLIAMS NAKON TEŠKOG POROĐAJA 'Sve je bilo u redu i onda je u jednom trenu sve postalo strašno...'

 Serena Williams / Instagram
 

Serena Williams po prvi put je otkrila što je sve prošla neposredno nakon rođenja svoje kćerkice Alexis Olympije. Teniska zvijezda ispričala je za magazin Vogue da je tijekom porođaja malenoj srce počelo usporavati pa su liječnici odlučili izvesti hitan carski rez.

- Sve je bilo u redu i onda je u jednom trenu sve postalo strašno, rekla je Serena.

Dan nakon porođaja, Serena je primijetila da joj je dah jako kratak pa je rekla osoblju bolnice da sumnja da su joj se pojavili krvni ugrušci u plućima s obzirom da je neposredno prije porođaja prestala uzimati lijekove protiv zgrušavanja koje inače uzima. Njezina se pretpostavka pokazala točnom, no kako je zbog ugrušaka u plućima puno kašljala, rana od carskog reza joj se otvorila i trbušna šupljina ispunila krvlju. Na koncu su joj u venu morali staviti poseban filter kako bi spriječili da ugrušci dospiju u pluća, a Serena je bila prisiljena sljedećih 6 tjedana provesti u krevetu.

- Nije mi bio nikakav problem mijenjati pelene našoj kćerkici, ali bilo mi je jako teško što ne mogu pomoći Sereni, rekao je njezin suprug Alexis Ohanian, inače suosnivač društvene mreže Reddit.

Nakon rođenja kćerkice, Serena se potpuno povukla sa svih društvenih mreža. U javnosti se prvi put pojavila sredinom listopada kad su mediji objavili fotografije s njezina vjenčanja.

O svojem iskustvu majčinstva Serena govori vrlo otvoreno ne krijući probleme.

- Ponekad se osjećam loše i pomislim kako sve to jednostavno neću moći. Ponekad mi se i tijekom teniskog meča pojavi takva malodušnost, no onda se priberem. Pretpostavljam da sam jednostavno takva, kaže.

- Nitko ne govori o teškim trenucima nakon porođaja, o pritisku koji osjećaš, o nevjerojatnoj tuzi koja te obuzme kad god dijete zaplače. Slomila sam se nebrojeno puta. Ponekad se naljutim jer mala plače, pa mi bude žao što sam se naljutila, a onda me opere krivnja. Onda pomislim 'pa zašto sam tako tužna a imam prelijepo dijete'? Emocije su lude!, priča Serena.

Osim muža Alexisa, Sereni pomaže i majka Oracene koja je zabrinuta za kćerin radni ritam.

- Oduvijek je bila takva, još kao mala. Morat će naučiti kad treba malo usporiti. Sad je odgovorna za još jedan život, kaže Serenina majka.

- Trebate vidjeti kako oni putuju s malom. Spakiraju sve. Meni se to čini malo ekstravagantnim, dodaje Oracene.

I Serena i Alexis odlučni su da svojoj kćeri omoguće što je moguće normalniji život, iako su oboje svjesni da to neće biti nimalo lako.

- Kako da vaše dijete živi u stvarnosti kad je vaš život tako nestvaran? Moje dijete će za tri tjedna imati više pratitelja na Instagramu od mene, kaže Alexis koji trenutno na toj društvenoj mreži ima 244.000 pratitelja dok njegovu kćerkicu prati već 203.000 ljudi.

- Htjela bih da moje dijete ima normalan život i djetinjstvo kakvo ja nisam imala. No već sad vidim da će biti teško odvojiti je od tenisa jer je nedavni meč netremice promatrala iako je još jako mala, kaže Serena.

Serena se planirala vratiti na teniske terene već ovoga mjeseca na Australian Openu, no prošli tjedan, nakon što je izgubila u prijateljskom susretu od Jelene Ostapenko, objavila je da će povratak tenisu ipak malo pričekati.

- Nije fer da je Roger Federer dobio četvero djece i nije propustio nijedan turnir. Ne mogu ni zamisliti gdje bih ja sad bila da imam blizance. Vjerojatno na dnu nekog bazena, rekla je Serena naglašavajući kako su neke stvari za žene ipak mnogo teže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:55