NATALIJA PRICA OREŠKI

ISPOVIJEST NOVE BANDIĆEVE POLITIČKE AKVIZICIJE U SKUPŠTINI Bivša misica i ugledna doktorica za Jutarnji: Cilj mi je potaknuti mlade da uđu u politiku

 CROPIX
 

Bivša Miss Universe Hrvatske, liječnica dentalne medicine, autorica dva znanstvena rada, supruga i još uz sve to i odnedavno gradska zastupnica. Sve to je dr. Natalija Prica Oreški, stomatologinja iz redova Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića, koja je od prošlog tjedna nova članica zagrebačke Gradske skupštine.

Ušla je umjesto violončelistice Ane Rucner koja se povukla iz privatnih razloga i jučer je imala svoj prvi radni dan među novim kolegama. U crnom poslovnom sakou i bijeloj haljini mamila je poglede drugih zastupnika koji su nestrpljivo čekali da se upoznaju s bivšom misicom.

Zagreb, 070518. 
Cirilometodska ulica,Skupstina grada Zagreba.
11. sjednica Skupstine grada Zagreba i glasanje.
Na fotografiji: Zastupnici cestitaju novoj zastupnici Nataliji Prici Oreski.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX

- Sretna sam što sam dobila priliku biti zastupnica u Gradskoj skupštini. Kao glavni cilj istaknula bih poticanje mladih ljudi na aktivniji angažman u svim područjima politike - kratko je prokomentirala svoj prvi dan i buduće planove.

Dobro organizirana

Iako je većina pamti po njezinu nastupu na svjetskom izboru ljepote, iza nje se zapravo krije impresivna karijera. Diplomirala je na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je tijekom pete godine studija pobijedila na hrvatskom izboru za Miss. Već godinu poslije je bila kandidat za Rektorovu nagradu, a nakon završenog stomatološkog fakulteta upisala je i završila specijalistički studij ekonomije na ZŠEM-u. Danas, pak, radi kao liječnik dentalne medicine u Domu zdravlja Centar, završava specijalizaciju iz ortodoncije te pohađa doktorski studij na Stomatološkom fakultetu.

- Svakako ću morati dobro organizirati svoje vrijeme i uskladiti poslovne i privatne obaveze, ali mislim kako uz dobru organizaciju neću zapostaviti ni jedno ni drugo. Veselim se svakoj novoj poslovnoj situaciji i uz rad i dobru organizaciju mislim da je moguće oboje, i posao i obitelj - ističe Prica Oreški.

Tijekom svojeg mandata kao Miss Universe upoznala je mnoge svjetske i domaće poznate osobe, od kojih se posebno ističe Ivana Trump, prva supruga aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa. Među svim tim novim ljudima našao se i Milan Bandić, koji ju je pozvao da se pridruži njegovim redovima.

Zagreb, 020711.
Prisavlje.
Veceras je odrzan najprestizniji izbor ljepote, Miss Universe Hrvatske 2011. Lentu i krunu te titulu Miss ponijela je plavokosa djevojka Natalija Prica.
Na slici: Natalija Prica.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / CROPIX

Ipak, ona nije prva misica koja surađuje sa zagrebačkim gradonačelnikom. Sarah Ivanković, isto tako bivša Miss Universe, prije dvije je godine počela raditi u direkciji Holdinga, dok je Iva Mia Erak, bivša Miss Globe Hrvatske, radila dvije godine kao Bandićeva glasnogovornica. Prica Oreški je, pak, prva koja je ušla u politiku, a tu, kaže, namjerava i ostati.

Nova borba

- Odlučila sam se politički aktivirati nakon povratka iz inozemstva, iz Kanade, gdje sam studirala postdiplomski MBA studij. Postoje stvari i ideje koje mogu realizirati kroz političku aktivnost, od čega ajviše pomoći mladim ljudima jer se oni, kao i ja, bore za svoju budućnost - rekla je nova gradska zastupnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 09:19