I DANAS JE KRITIZIRAJU...

ISPOVIJEST PRELIJEPE IRANKE KOJA JE PROŠLA PAKAO DA BI STIGLA DO VRHA 'U mom rodnom gradu sam bila osuđena na 40 udaraca bičem, sve zbog minjaka!'

 Instagram

Iranka, koja je prije gotovo 20 godina u rodnom gradu bila osuđena na 40 udaraca bičem zato što se u javnosti pojavila u mini suknji, a danas živi u Americi i radi kao dizajnerica, kaže da kritika i prijetnje ne prestaju.

Tala Raassi bila je žrtva mučenja i provela je pet dana u zatvoru u Iranu nakon što su vladini militanti napravili raciju na jednoj privatnoj zabavi u Teheranu na kojoj je bila 1998. Tad je bila zaposlenica jednog butika s vjenčanicama, no u zatvoru je završila kao i većina ljudi koja se našla na tulumu premda policija nije našla ni drogu ni alkohol, već samo neke ‘VHS trake, satelitsku televiziju, kazete Mariah Carey i Ace of Base te postere TV serije ‘Beverly Hills’, piše Independent.

‘Gledali su me kao grešnika, kriminalca i nevjernicu. To nije bio prvi put da sam nosila šminku i lak za nokte, ali je bio prvi put da su me ispitivali zbog toga’, rekla je Tala čiji je grijeh osim šminke bila mini suknja.

Međutim, osim što je zbog toga tad dobila 40 udaraca bičem, sad je napadaju jer je u Americi pokrenula vlastitu liniju kupaćih kostima. 35-godišnja muslimanka kaže da stalno dobiva pitanja kako može dizajnirati liniju kostima obzirom da njezina vjera osuđuju provokativno odijevanje.

‘Mnogo je kontroverze oko toga što ja kao muslimanka dizajniram badekostime, svi će me odmah osuditi. Pitaju me kako se uopće usuđujem to raditi. Kako me to osnažuje? No, ne radi se o tome. Radim to jer volim kupaće kostime i to mi je najzanimljivije u modnoj industriji. Sloboda nije u tome što ćete obući ili svući, već u tome da imate zbor to učiniti. Ako netko želi nositi bikini na plažu, a netko želi nositi burkini, to je njihov izbor i ja se s tim odabirom slažem. Naravno, ako je to vaš izbor i ako je to ono što želite’, rekla je Raassi.

Njezin je modni brend sponzorirao izbor za Miss Universe 2010. i poznat je diljem SAD-a. Dvije godine kasnije Newsweek ju je uz Hillary Clinton proglasio najneustrašivijom ženom na svijetu, a nedavno je objavila knjigu ‘Fashion is Freedom’.

U knjizi, između ostalog, opisuje kako je bičevanje bilo zapravo pravo mučenje i kako joj je bič prodro kroz kožu na leđima te je imala osjećaj kao da joj ‘leđa gore’.

Ovaj se mjesec već pisalo o kršenju ljudskih prava u Iranu kad je objavljena vijest da je grupa učenica kažnjena s po osam udaraca bičem jer im roditelji nisu imali novaca za školarinu.

Yesterday's eyeliner can be today's smokey eye if you believe in yourself

A photo posted by Tala Raassi (@talaraassi) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:57