DEA ĐURĐEVIĆ

ISPOVIJEST SRPSKE VODITELJICE KOJOJ JE AUTOBUS OTKINUO RUKU Vratila se na male ekrane: 'Nisam se mogla pomaknuti, učila sam ponovno i hodati...'

Dea Đurđević
 screenshot
 

Nakon što je Dea Đurđević, voditeljica popularnog jutarnjeg programa na srpskom Pinku, u veljači u Beogradu doživjela strašnu prometnu nesreću u kojoj joj je autobus otkinuo ruku, izašla je iz bolnice i o svemu progovorila za Blic, a prvi put nakon nesreće se pojavila i na televiziji.

Kaže da je nakon nesreće cijelo vrijeme bila svjesna svega što se događalo, a svijest je izgubila kad je ušla u operacijsku salu.

- Kada sam otvorila oči i vidjela mamu i Mladena, uopće mi nije bilo važno u tom trenutku što se događa i važno mi je bilo da su tu. Tada sam shvatila da sam ozbiljno sretna žena. Tada shvatiš da je sve ostalo nebitno. Znam da sam bila sretna što sam živa, to mi je bilo nevjerojatno. Čekala sam da vidim svoje najbliže, Mladena, mamu i baku, ispričala je Dea i dodala da joj je u cijeloj situaciji pozitivan stav izuzetno pomogao.

Podsjetimo, zahvaljujući brzoj reakciji kirurga, otkinuta ruka joj je prišivena, vratila se cirkulacija i čini se da će biti spašena, a s vremenom ponovno i funkcionalna.

Nakon nesreće je prvo ležala potpuno nepokretna s velikim brojem ozljeda. Imala je kontuziju srca, pluća, prijelom zdjelice i trtične kosti, a tu je bila i otkinuta ruka i ogromni hematom duž cijele desne noge.

- Bila sam cijela izlomljena i onda shvatiš koliko ti je važno da možeš nekoga zagrliti od bližnjih. Doslovce se nisam mogla pomaknuti, učila sam hodati... Da, učila sam hodati. Nisam mogla sjesti i stati na noge. Uopće, rekla je i dodala da unatoč svemu tome nikad nije pomislila da je kraj.

- Imala sam sreću u nesreći da je profesor Marko Bumbaširević tu. Da nije negdje otputovao na Svjetski zdravstveni forum ili tome slično. Imao je sjajan tim i asistente i zaista su se svi potrudili. Ležala sam 47 dana na Vojno medicinskoj akademiji i tamo su se svi potrudili i bili sjajni, također i ovdje na Kliničkom centru je sjajan tim. Velike pohvale za sve i hvala im beskrajno, zahvalila je Dea svojim liječnicima.

Pred njom je još velik put do potpunog oporavka.

- Sada sam na terapijama, fizikalnim. Bit će vjerojatno potrebne neke dorade, to slušam profesora. Neznalica sam s medicinom. Ali svakako da sve što profesor kaže, ispoštovat ću maksimalno. Ako kaže da moram biti u bolnici, bit ću dok ne bude smatrao da trebam izaći i vratiti se na male ekrane, kaže Dea i dodaje da će nakon nekog vremena, kroz terapije, ponovno moći u potpunosti osjećati svoju ruku.

Lijepo joj je, ali i nevjerojatno čuti da je mnogi zovu herojem i hrabrom ženom i drago joj je biti primjer koji pokazuje da se iz svega moguće izvući.

- Ne sjećam se da sam pustila suzu. Stvarno se ne sjećam. Bilo je trenutaka kad sam bila tužna, ali to je tako rijetko bilo, da se ne sjećam više, ispričala je Dea.

Kaže i da ne zna koliko je operacija prošla. Nije ih brojala, no kaže da su sve to etape koje mora proći do oporavka.

- Najteže je bilo kada nisam mogla sjesti, tih prvih dana kada sam ležala i gledala u plafon. Nemaš ništa u šok sobi, ne mogu se pomaknuti. Kada ustaneš na svoje noge, sve je lakše. Dobro, boli, ali je lakše, kaže voditeljica koja je imala problema i s plućima, no sada je, kaže, sve u redu.

Liječnicima je, čim je otvorila oči, zahvalila što su joj spasili život, a za svoj nadolazeći rođendan ima samo jednu želju: da bude potpuno zdrava.

- Za rođendan organiziram zabavu i sve će biti savršeno, dodala je za Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 21:09